Beeld © Warner Music

Rapper Akwasi laat de Ghanese zon schijnen

27 maart 2020 13:10

Rapper Akwasi (32) is zes jaar na het uitbrengen van zijn laatste album terug met nieuwe muziek. Het album heeft de toepasselijke naam 'Sankofa', wat ga terug en ga het halen betekent. En dat is dan ook precies wat de rapper gedaan heeft. Wij spraken hem over zijn nieuwste muzikale kindje.

"Ieder nummer moet voelen alsof de Ghanese zon op je schijnt"

Voor zijn nieuwe muziek vertrok de rapper naar Ghana, om op zoek te gaan naar zijn roots. Het resultaat: dertien tracks die zijn geboren in Ghana en die Akwasi op muzikaal én menselijk vlak weer dichter bij zijn roots hebben gebracht. "Ik wil dat mijn luisteraars weten dat het Ghanees zijn een onmisbare rol speelt in mijn leven", aldus de rapper.

Wat we allemaal van het album, dat een pure combinatie is van hiphop, jazz, soul en afrobeat, kunnen verwachten? Feelgood vibes. Akwasi: "Het album draait om het herpakken van je roots en dat heb ik gedaan op de plaat. Misschien is dit avontuurtje wel het belangrijkste wat ik heb gedaan op muzikaal gebied tot nu toe."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Akwasi: 'Seks is een ultieme oppepper'

Akwasi dompelde zich onder andere onder in highlife; een Ghanese muziekstijl uit de jaren zeventig, die hij nog kende van zijn grootouders. Het meest trots is hij op het gelijknamige nummer Sankofa 'omdat dat iets is wat ik nog nooit gedaan heb', aldus de artiest. "Nederlands, Engels en Ghanees rappen op een track. En daarnaast ook nog met de beat lopen klooien. Het is lekker eigen geworden en dat nummer is een goed begin van een plaat die lijkt op niets wat ik eerder heb gedaan. 

Bizzey, Kenny B, Fresku en Typhoon staan de rapper bij op zijn nieuwe album, waarop Akwasi debuteert als beatmaker. Elk nummer is geschreven en gemaakt in de zon. "Ieder nummer moet voelen alsof de Ghanese zon op je schijnt. Als dat niet lukt, heb ik iets niet goed gedaan", aldus Akwasi. Beluister het album hieronder:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Akwasi verdenkt Mariana van vuile spelletjes

De rapper was afgelopen jaar te zien in Expeditie Robinson. In Robinson Confessions blikt het samen met presentatrice Fatima Moreira de Melo terug op het avontuur. Wilde Mariana echt de boel saboteren?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!