Beeld © Getty Images

Famke Louise bedreigd: 'Ik zat in een hotel ondergedoken'

01 april 2020 13:26

Of het nu haar excentrieke kledingsmaak betreft, haar uitgesproken teksten of aanstootgevende documentaire voor Videoland; Famke Louise (21) zoekt graag de grenzen op. Al levert dat de zangeres niet altijd even positief commentaar op.

"Toen ik na twee dagen weer de straat opging om naar de zogenaamde lancering van mijn kledingmerk te gaan, dacht ik wel even: als dit maar goed gaat"

Een foto die Famke Louise op haar Instagram deelde begin dit jaar waarop ze in China tussen de dode dieren liep, leverde bakken met kritiek op. Volgens de foto zou ze daar zijn om bontjes uit te zoeken voor haar kledinglijn, maar niets blijkt minder waar. De zangeres was er juist om de Chinese bontmarkt te ontmaskeren voor haar Videoland-documentaire Bont Girl.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise beschuldigt The Pussycat Dolls van plagiaat

Of ze van tevoren had kunnen bedenken dat het zo groot werd opgepakt? Nee, maar wel gehoopt. "Zelfs toen de bedreigingen heel serieus werden, dacht ik: dit is goed", blikt ze nu terug in het tijdschrift Flair. Hoewel ze het voor een goed doel deed, was het wel angstaanjagend. Uit alle hoeken werd ze bedreigd en kreeg ze vreemde berichten, zelfs doodsbedreigingen. "Ik ben twee dagen binnengebleven en zat in een hotel ondergedoken (...) Ik ben niet zo snel bang, ook nu niet. Alleen toen ik na twee dagen weer de straat opging om naar de zogenaamde lancering van mijn kledingmerk te gaan dacht ik wel even: als dit maar goed gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise is tegen cosmetische ingrepen en Photoshop

Iets wat ze vijf jaar geleden amper had kunnen voorstellen. "Ik was toen wel heel jong en helemaal niet voorbereid op zoveel aandacht, positief en negatief. Van de ene op de andere dag ontplofte het", blikt ze terug. "Dat iedereen een mening over je heeft, daar heb ik mee moeten leren omgaan (...) Ik heb in het begin echt veel negativiteit over me heen gekregen. Als je niet precies langs het lijntje loopt, vindt iedereen wat van je. Daar ben ik boven gaan staan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bontkiekje Famke Louise was stunt voor Videoland-docu Bont Girl

Of ze zichzelf ook als een rolmodel ziet, vindt ze lastig. Famke: "Dat je je niet de mond laat snoeren, omdat je een vrouw bent. En dat je je niet opzij laat duwen, omdat je een vrouw bent. Dat je je niet minder voelt, omdat je een vrouw bent. Die strijd om gelijkheid ga ik graag aan. Ik ben namelijk niet minder dan mannelijke rappers of zangers die over hetzelfde zingen."

Het hele interview met Famke lees je nu in de nieuwste editie van Flair.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!