Beeld © Getty Images

Soulzanger Bill Withers op 81-jarige leeftijd overleden

03 april 2020 17:02

De Amerikaanse singer-songwriter Bill Withers is op 81-jarige leeftijd overleden, zo meldt persbureau AP. Hij is bekend van nummers als ‘Lean on Me’ en ‘Ain't no Sunshine’

"We hopen dat zijn muziek in deze moeilijke tijd troost en vermaak biedt"

De soulzanger is overleden aan de complicaties van een hartaandoening, zo laat zijn familie weten. “We zijn kapot van het verlies van onze geliefde en toegewijde echtgenoot en vader. Hij was iemand die op zichzelf was en die mensen wereldwijd met elkaar probeerde te verbinden met zijn poëzie en muziek", aldus de familie. "We hopen dat zijn muziek in deze moeilijke tijd troost en vermaak biedt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zangeres Liesbeth List (78) overleden

De zanger laat zijn vrouw Marcia en hun twee kinderen Todd en Kori achter. "We zijn kapot van het verlies van onze lieve en toegewijde echtgenoot en vader. Een man die op zichzelf was maar vanuit zijn hart poëzie en muziek schreef die de wereld verbindt", schrijven ze in een verklaring.

De Amerikaanse zanger wist drie Grammy Awards op zijn naam te krijgen, maar kent een korte muzikale carrière. Hij bracht in 1971 zijn eerste album uit waarop het nummer 'Ain' t no Sunshine' staat. Halverwege de jaren ’80 is hij gestopt met het maken van muziek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fountains of Wayne-muzikant overleden aan corona

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!