Toch 5 mei-optredens door Roel van Velzen en Simone Kleinsma

09 april 2020 12:50

Ondanks dat de bevrijdingsfestivals op 5 mei dit jaar zijn afgelast vanwege het coronavirus, laat de NOS de viering van 75 jaar vrijheid niet stilletjes voorbijgaan. Ter vervanging van het jaarlijkse Concert aan de Amstel maakt de NOS een uitzending vanuit de foyer van Theater Carré in Amsterdam. Artiesten als Roel van Velzen en Simone Kleinsma maken daar hun opwachting.

Aanvankelijk zouden ze op het podium op de Amstel staan met het Metropole Orkest, maar op een bijzondere manier zullen ze toch hun optreden kunnen uitvoeren. Tijdens hun optreden zullen zij de coronamaatregelen in acht nemen. Daarnaast geeft presentator Simone Weimans een overzicht van de hoogtepunten uit de 5 mei-concerten uit het verleden. De NOS zendt de bevrijdingsspecial om 20.35 uur uit op NPO 1.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vrouw Arjen Robben helemaal hersteld na coronabesmetting

Op 4 mei begint om 19.00 uur de herdenkingsbijeenkomst in een lege Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar volgens de planning Arnon Grunberg de 4 mei-voordracht zou houden. Rond 19.50 uur schakelen ook NPO 2 en NPO 3 bij en volgt op alle drie de publieke zenders de Nationale Herdenking vanaf de Dam in Amsterdam. Koning Willem-Alexander houdt er een toespraak en samen met koningin Máxima zal hij een krans leggen bij het Monument op de Dam. De presentatie is in handen van Jeroen Overbeek. Na de kranslegging, op NPO 2, geeft Annechien Steenhuizen vanaf een plek in Rotterdam een korte impressie van het verloop van de dodenherdenking daar.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sex and the City-dames eenmalig bij elkaar voor coronavirus-actie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!