Beeld © ANP

Paskal Jakobsen had jubileum Concert at Sea 'anders voorgesteld'

21 april 2020 19:59

Concert at Sea moet "met pijn" melden dat het festival in 2020 niet plaatsvindt. Als gevolg van de verlengde coronamaatregelen, waardoor evenementen tot zeker 1 september niet doorgaan, sneuvelt ook de jubileumeditie van Concert at Sea die eind juni zou plaatsvinden.

"Het is helaas niet anders"

"Het doet pijn dit te moeten melden. Net als jullie keken we weer erg uit naar het jaarlijks hoogtepunt op de Brouwersdam, maar het is helaas niet anders", reageert BLØF-frontman Paskal Jakobsen op de gedwongen afgelasting van 'zijn' festival. BLØF organiseert Concert at Sea sinds 2006 jaarlijks in Zeeland, dit jaar zou het festival voor de 15e keer plaatsvinden. "Wij hadden ons vijftienjarig jubileum anders voorgesteld", concludeerde de festivalorganisatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Teleurstelling bij organisatie Pinkpop is 'onvoorstelbaar groot'

De jubileumeditie van Concert at Sea schuift een jaar op en staat nu gepland op 24, 25 en 26 juni 2021. Kaarten die zijn gekocht voor de editie van dit jaar, blijven geldig voor volgend jaar. Tickethouders ontvangen volgens de festivalorganisatie binnen een week een mail met meer informatie.

De zanger spreekt bijzondere dank uit aan het zorgpersoneel en anderen die werkzaam zijn in cruciale beroepen. "We zijn vooral dankbaar voor iedereen in de zorg en al die mensen die ons land draaiende houden in deze moeilijke tijd. Zij verdienen alle ruimte om hun werk goed te kunnen doen. Wij wensen hen en iedereen die geraakt wordt door het virus veel sterkte."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu blijft optimistisch ondanks uitstellen Vrijthofconcerten

Ook de organisatie van North Sea Jazz, dat gepland stond voor 10, 11 en 12 juli in Rotterdam Ahoy noemt het "ontzettend jammer" dat het jazzfestival niet door kan gaan. Premier Mark Rutte maakte dinsdagavond bekend dat het verbod op festivals en evenementen vanwege het coronavirus tot 1 september wordt verlengd.

'Zojuist heeft de overheid in de strijd tegen het coronavirus het verbod op grootschalige evenementen verlengd', schrijft de organisatie op de website. 'Als gevolg daarvan zijn we helaas gedwongen ons festival te verplaatsen naar volgend jaar. Dit vinden we uiteraard ontzettend jammer, maar we scharen ons volledig achter de maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het virus zo goed en snel mogelijk te stoppen.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!