André Rieu blijft optimistisch ondanks uitstellen Vrijthofconcerten

21 april 2020 20:29

André Rieu (70) vindt het "erg moeilijk te moeten accepteren" dat zijn zomerconcerten op het Vrijthof in Maastricht dit jaar niet doorgaan. Desondanks noemt hij "de veiligheid en het welzijn van onze geliefde fans, muzikanten, team en publiek" zijn grootste zorg. Als gevolg van de verlenging van de coronamaatregelen moet ook de orkestleider zijn traditionele openluchtconcerten uitstellen.

"Ook al kunnen we deze zomer niet bij elkaar zijn, we blijven optimistisch dat de situatie binnenkort zal verbeteren."

"Voor delen is dit nieuws hartverscheurend - en ook voor ons is het erg moeilijk deze beslissing te moeten accepteren", staat in een verklaring die André dinsdagavond verspreidde. "Sinds 2005 zijn mijn orkest en ik er zo trots op, dat we bezoekers van over de hele wereld tijdens meer dan honderd concerten in mijn mooie woonplaats Maastricht mochten verwelkomen. Vorig jaar nog kwamen er 150.000 fans uit negentig verschillende landen, om samen met ons onvergetelijke avonden vol muziek en plezier te beleven. Ook al kunnen we deze zomer niet bij elkaar zijn, we blijven optimistisch dat de situatie binnenkort zal verbeteren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Amerikaanse concertreeks André Rieu gecanceld wegens corona

De twaalf concerten die hij in de eerste helft van juli op het Vrijthof zou geven, zijn verplaatst naar de eerste helft van juli 2021. Alle tickets en reisarrangementen blijven geldig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toch geen Brits hitlijst-succes voor André Rieu door Brexit

"Ik weet dat we allemaal erg bezorgd zijn over de impact die corona heeft op onze dierbaren en op ons dagelijks leven", sluit de violist zijn bericht af. "Het Johann Strauss Orkest en ik sturen u onze allerbeste wensen. We kunnen niet wachten tot we de muziek, de gezelligheid en het plezier weer met jullie kunnen delen! 'The Waltz Must Go On' - en dat gaat ook gebeuren!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!