Beeld © ANP

Ruzie tussen Scooter Braun en Taylor Swift borduurt voort

23 april 2020 22:34

De oorlog tussen Taylor Swift (30) en haar oude platenmaatschappij Big Machine Records duurt maar voort. De zangeres kondigde aan dat er donderdag een plaat met oude liveopnamen wordt uitgebracht door Big Machine, zonder dat ze daarvan op de hoogte was gesteld.

"Ze zeggen dat de opnames uit 2017 komen, maar ze zijn gemaakt toen ik 18 was"

'Bedankt fans dat jullie me hebben gemeld dat er kennelijk een plaat met opnames van een radiosessie uit 2008 wordt uitgebracht. Ze zeggen dat de opnames uit 2017 komen, maar ze zijn gemaakt toen ik 18 was,' schrijft de zangeres op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift is kattenvrouwtje in wording door thuisquarantaine

De zangeres zegt dat ze het niet eens is met het uitbrengen van de plaat, maar daar ook niks aan kan doen. Ze noemt de actie van Big Machine 'schaamteloos, smakeloos en inhalig, zeker in deze tijd van het coronavirus'.

'De heren eigenaren zitten kennelijk krap bij kas. 330 miljoen betalen voor mijn muziek was niet bepaald een verstandig besluit.'

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Taylor Swift laat van zich horen over uitlekken Kanye-tape

Big Machine Records is sinds 2018 in handen van de bekende sterrenmanager Scooter Braun. Hij werd daardoor in een klap eigenaar van bijna alle muziek van Taylor Swift omdat het label de rechten op de originele opnames heeft. Volgens de zangeres was dit onderdeel van een jarenlange treitercampagne van Scooter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Volgens Taylor Swift is isolatie de enige optie tijdens corona

De maatschappij is op zijn beurt boos op Taylor omdat ze het label op sociale media zwart maakt en haar fans inschakelde om zich uit te spreken over de kwestie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!