Beeld © ANP

Queen deelt eerbetoon Freddie Mercury om geld op te halen

13 mei 2020 22:20

Queen wil geld ophalen voor de strijd tegen de uitbraak van het coronacrisis. De band zet daarom vrijdag gratis een oud eerbetoon aan Freddie Mercury op YouTube om mensen aan te sporen te doneren aan het fonds van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, meldt 'Rolling Stone' woensdag.

Het gaat om het Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness uit 1992. Met het benefietconcert in het Wembley Stadium in Londen werd destijds geld opgehaald voor onderzoek naar aids. De zanger overleed een paar maanden eerder aan complicaties van aids.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

OG3NE luister naar fans en brengt cover Queen uit

Tijdens de show werden de resterende bandleden van Queen op het podium vergezeld door verschillende beroemde zangers en artiesten. Zo zongen onder anderen David Bowie, George Michael, Elton John en Seal hits van de band. Metallica, U2, Def Leppard, Guns N' Roses en Spinal Tap gaven een los optreden.

Het concert wordt vrijdag om 20.00 uur Nederlandse tijd uitgezonden op YouTube. Voor elke tijdens de stream gedoneerde dollar doneert Google 2 dollar. Daarna staat het optreden nog 48 uur online.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen zingt You Are The Champions voor zorgmedewerkers

Onze eigen OG3NE ging een paar weken nog viral met hun cover van Queen. De dames lijken goud in handen te hebben met hun populaire thuis-isolatie video's. Zelfs zijn ze er ook best trots op en hebben nog heel wat in petto.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!