Monique Smit Beeld © ANP

Kinderen Monique Smit vinden haar gezang niet altijd even leuk

27 mei 2020 10:55

Met een zingende oom en moeder zou je denken dat de kinderen van Monique Smit ook met muzikale genen geboren zijn. Niets blijkt minder waar, want de palingsound van hun moeder kunnen ze niet altijd waarderen.

"Als ik geen geluid mag maken van ze, dan houden ze, niet bepaald subtiel, hun handjes voor mijn mond"

Monique vertelt in Veronica Magazine dat zij thuis veel muziek draait. "Top 40, poppy rock van Queen en op vrijdagmiddag een heleboel gezellige meezingers achter elkaar. Ik zing alles mee." Nu ze door de coronacrisis niet kan optreden is het een fijne uitlaatklep voor de zangeres.

Haar kinderen, Noah van vier en Luca van tien maanden, kunnen haar zangkunsten niet altijd waarderen. "Overigens vinden mijn kinderen mijn zang niet altijd leuk. Als ik geen geluid mag maken van ze, dan houden ze, niet bepaald subtiel, hun handjes voor mijn mond."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coronacrisis heeft één voordeel voor Monique Smit

Toch heeft Noah soms wel zin om zijn moeder te horen. "Maar net zo vaak roept Noah via de voice-knop op de afstandsbediening ‘Monique Smit!’ naar de tv, waarna hij mijn liedjes afspeelt via YouTube."

De Volendamse heeft net een cd vol kinderliedjes uitgebracht en het nummer 'De Muzikant' is favoriet bij haar kids. "Zet ik dat op, dan klapt Luca in zijn handjes en beelden Noah en ik de instrumenten uit die in het lied worden benoemd – vooral mijn luchttrompet doet het goed."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique Smit gaat op de kinderachtige toer

Het hele interview met Monique lees je in Veronica Magazine.

Moniques broer Jan kreeg dit jaar nog een lintje voor zijn zangkwaliteiten en al het werk dat hij doet voor goede doelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dankbare Jan Smit: 'Voelde goed om weer terug te zijn'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!