Beeld © Getty Images

Niet alleen Beyoncé, ook dochter Blue Ivy valt in de prijzen

29 juni 2020 02:55

De oudste dochter van Jay-Z (50) en Beyoncé (38) mag nog een award toevoegen aan de schoorsteenmantel in huize Carter. Het is de tweede grote prijs die Blue Ivy ontvangt. Net als de NAACP Image Award die ze won in februari, moet de achtjarige haar BET Award wel delen met haar moeder.

Beyoncé en Blue Ivy vielen in de prijzen voor 'Brown Skin Girl', een liedje van album 'The Lion King: The Gift' waarop ze met Wizkid en Saint Jhn te horen zijn. Ze versloegen in de categorie BET Her de nummers 'Underdog' van Alicia Keys, 'Melanin' van Ciara met onder meer Lupita Nyong'o, 'I Choose' van Layton Greene, 'Tempo' van Lizzo en Missy Elliott en 'Afeni' van Rapsody.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé komt volgende maand met een nieuw visueel album

De zangers wist met de nummers uit The Lion King al eerder fans te ontroeren:

Beyoncé ontroert Disney-fans met soundtrack Lion King

04:55
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé strijdt voor naam dochtertje Blue Ivy

De BET Awards zijn de jaarlijkse prijzen van zender Black Entertainment Television. De awards werden zondagavond uitgereikt tijdens een virtuele ceremonie. Na het ontvangen van de humanitaire prijs, riep Beyoncé in haar dankwoord het Amerikaanse volk op om in november te stemmen voor de presidentsverkiezingen "alsof hun leven ervan afhangt."

Queen Bey richtte zich in haar vooraf opgenomen speech vooral op haar zwarte medemensen. "Jullie stem wordt gehoord en jullie laten aan onze voorouders zien dat hun strijd niet voor niets was. Nu moeten we nog één ding doen en dat is stemmen", aldus de zangeres volgens CNN. "Ik roep jullie op om in actie te komen. Ga door met het veranderen en het ontmantelen van het racistische en ongelijke systeem", drong Beyoncé aan. "We moeten stemmen alsof ons leven ervan afhangt, want dat doet het ook."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé en Jay-Z moeten voor de rechter komen

Naast Blue Ivy hebben Jay-Z en Beyoncé nog twee kinderen, de driejarige tweeling Rumi en Sir. Waar de achtjarige haar ouders geregeld vergezelt naar awardshows en andere evenementen, worden de jongste twee telgen van het muzikale paar voorlopig nog uit de spotlights gehouden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!