Beeld © ANP

Jeangu Macrooy laat Nederland snel nieuwe muziek horen

04 juli 2020 09:53

Jeangu Macrooy wil voordat hij zijn nieuwe songfestivalsingle presenteert eerst ander werk uitbrengen. "Ik wil niet tot maart wachten en dan pas iets nieuws uitbrengen", zegt de zanger tegen 'BuzzE'.

"We zitten nooit echt stil"

Deze zomer, maar ook zeker daarna, wil Jeangu veel aan nieuwe muziek werken. "Ik denk dat ik heel veel van de tijd in de studio zal zijn met m’n producer. We gaan gewoon veel dingen maken. We zitten nooit echt stil. De rest van het jaar staat hier ook van in het teken."

Jeangu richt zich ondertussen ook langzaam weer op wat meer optreden. Zo treedt hij zaterdag drie keer op in de bovenzaal van AFAS Live en wil hij in het najaar alsnog een theatertour doen. De annulering van het Eurovisiesongfestival heeft hij voor zijn gevoel helemaal kunnen afsluiten.

Hobbelig begin

"Het alternatieve songfestival op 16 mei voelde voor mij echt als een afsluiting. Vanaf toen kon ik weer een beetje vooruit kijken", zegt Jeangu daarover. "Het was uit m’n hoofd en m’n blik kon op volgend jaar."

De reis naar het volgende songfestival, al duurt het nog meer dan tien maanden, is naar zijn gevoel al wel weer begonnen. "Eigenlijk is het ook allemaal een grote reis natuurlijk. Eentje met een heel ongebruikelijk en hobbelig begin", lacht hij.

"Er zal wel een punt komen waarop het echt weer zal voelen van: we zijn echt weer begonnen en we gaan echt weer toewerken naar het optreden. Maar dat zal waarschijnlijk pas zijn wanneer het nieuwe nummer uitkomt", zegt Jeangu. "En dat duurt nog even. Echt, in het voorjaar zal er een opvolger van Grow zijn."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!