Beeld © ANP

Levende Beatles weer bij elkaar voor bijzonder feestje

07 juli 2020 09:32

Ringo Starr, de drummer van The Beatles blaast dinsdag tachtig kaarsjes uit. Sinds 2008 viert hij zijn verjaardag met een muzikaal feest in het bijzijn van vrienden, bevriende muzikanten en honderden fans. Daarbij zamelt hij ook geld in voor goede doelen.

"We gaan er op afstand gewoon weer een Peace & Love-feest van maken"

Ook dit jaar kijkt hij uit naar zijn verjaardag, vertelt de vitale Ringo aan de BBC. "De opzet is dit jaar vanwege de coronacrisis wel anders dan gebruikelijk natuurlijk, maar we gaan er op afstand gewoon weer een Peace & Love-feest van maken," belooft hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Beatles-straat Penny Lane niet vernoemd naar slavenhandelaar'

Dit jaar zal hij een virtueel liefdadigheidsconcert geven op YouTube. In Ringo's Big Birthday Show krijgt hij gezelschap van Paul McCartney, Joe Walsh, Ben Harper, Sheryl Crow, Gary Clark Jr. en Sheila E. De opbrengst van het optreden gaat naar Black Lives Matter, The David Lynch Foundation, MusiCares en WaterAid.

"Ik heb een aantal van mijn vrienden gevraagd om me beelden te sturen van een show die ze hebben gedaan en ik gebruik een aantal van de mijne van mijn band van vorig jaar. Uiteraard zal ik het geheel presenteren," belooft Starr.

Nederlandse fans zullen lang op moeten blijven. Het event begint in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beatles-straat Penny Lane beklad door activisten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!