Kanye West Beeld © ANP

Kanye West maakt werk van presidentsverkiezingen

16 juli 2020 17:05

Nadat Kanye West (43) zich woensdag als kandidaat had aangemeld, heeft hij donderdag volgens 'TMZ' opnieuw een aantal vereiste documenten bij de kiescommissie ingeleverd.

In die papieren staat dat Kanye ten minste 5000 dollar aan campagne-gerelateerde uitgaven heeft gedaan. Dit houdt volgens de federale campagnewetgeving in dat hij zich ook wettelijk gezien presidentskandidaat mag noemen, zegt TMZ.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amerikaanse kiezers zien Kanye West liever niet als president

De rapper doet met zijn Birthday Party (BDY) een gooi naar het Amerikaanse presidentschap. Op 4 juli, tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag, maakte hij bekend dat hij mee zou doen in de strijd om het Witte Huis.

Het is echter zeer onzeker of Kanye wel in alle Amerikaanse staten op het stemformulier terechtkomt. Hij moet namelijk nog aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals het ophalen van handtekeningen en in veel staten moet je als kandidaat ook inschrijfgeld betalen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Kanye West trekt zich toch niet terug uit presidentsrace VS

Als de rapper aan de voorwaarden voldoet neemt hij het op tegen zittende president Donald Trump van de Republikeinse Partij en Joe Biden van de Democraten. Uit opiniepeilingen blijkt dat Kanye echter maar op enkele procenten van de stemmen zou kunnen rekenen en dus kansloos zou zijn voor het presidentschap.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!