Beeld © Getty Images

Zo blikken de One Direction-jongens terug op hun tijd samen

23 juli 2020 14:23

Het begon allemaal ooit bij 'X Factor': Harry Styles (toen 16, nu 26), Liam Payne (26), Niall Horan (26), Louis Tomlinson (28) en Zayn Malik (27) gingen los van elkaar op auditie, werden bij elkaar gezet door Simon Cowell (60) en groeiden uit tot dé grootste boyband van het afgelopen decennium. Vandaag bestaat One Direction precies tien jaar. Hoe kijken de popidolen zelf terug op hun tijd samen?

"We zaten vijf jaar lang op elkaars lip"

Precies tien jaar geleden kreeg Simon Cowell het geniale idee om Zayn, Louis, Liam, Niall en Harry bij elkaar te stoppen in een boyband. Het X Factor-avontuur van de tienerjongens leverde hen de derde plek op, maar al snel bleken ze goud in handen te hebben. 'What Makes You Beautiful' was dé internationale doorbraak voor de popidolen en de rest is 'History'. Na vijf jaar en vijf albums samen hielden ze het 'tijdelijk' voor gezien; officieel is de groep nog steeds met pauze. Maar de bandleden hebben sindsdien niet stilgezeten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dus tóch: One Direction trakteert fans voor 10-jarig jubileum

Inmiddels hebben de heren allemaal een soloplaat uitgebracht met variërend succes. Zayn was de eerste en dat was niet verrassend, want hij zwaaide in 2015 af bij de groep om het podium in zijn eentje te claimen. Erg lovend over zijn oud-collega's was hij destijds niet. Hij noemde de muziek van de band 'standaard' en beweerde dat hij 'eigenlijk nooit in de band' had willen zitten. Niet alleen voor fans kwam dit als een schok, maar zijn voormalig bandleden waren er ook niet bepaald blij mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Niall Horan geeft duidelijkheid over One Direction-reünie

"Ik vind het jammer dat hij zich zo voelde", reageerde Harry bij Rolling Stone op Zayns uitspraken. "Het is wel fijn dat 'ie nu iets doet wat 'ie wel leuk vindt." Harry zelf is louter positief over zijn tijd in de band. "Ik hou van One Direction en zou niet snel 'nee' zeggen op plannen voor de toekomst. De band heeft mijn leven veranderd en alles gegeven wat ik nu heb." 

Harry Styles uitgegroeid tot superster na breuk One Direction

04:57
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zayn Malik spreekt niet meer met andere One Direction-leden

Uit elkaar gaan was voor Louis niet iets waar hij op zat te wachten. "In het laatste jaar van One Direction had ik meer zelfvertrouwen dan ooit tevoren", vertelde hij in 2017 aan The Guardian. "Maar toen lasten we een pauze in." Drie jaar later is hij een stuk positiever. "Ik hou van de jongens en alles wat we samen hebben bereikt", vertelde hij aan Rolling Stone. "Ik mis de tijd die we samen doorbrachten (...) Het was een bijzondere tijd." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

One Direction-Louis haalt opnieuw keihard uit naar Zayn Malik

Voor Liam was samen in een band zitten ook niet één groot feest. "We zaten vijf jaar lang op elkaars lip", beklaagde hij zich in 2019 tegenover Sunday Brunch "Het is als een kantoor. Er is één iemand die je niet mag, eentje waar je niet zoveel van af weet, een ander waar je de hele dag lol mee hebt en dan nog één waar je wel vriendelijk mee bent." Als soloartiest beginnen vond hij wel lastig, vertelde hij hetzelfde jaar aan GQ. "Het was heel eng en eenzaam." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robbie Williams gaf Zayn Malik geen advies na breuk One Direction

Niall is van de vijf leden misschien wel het meest positief over zijn tijd en maatjes bij One Direction. "We zien elkaar niet zo vaak als we zouden willen, maar we doen ons best", vertelde hij dit jaar aan GQ. Maar dan heeft 'ie het wel over de drie huidige bandleden, want met Zayn ligt het anders. Aan The Sun omschreef Niall hem als 'de moeilijkste man om mee in contact te blijven'. 

Niall Horan groot fan van rapper Snelle

01:11

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!