Duncan Beeld © Getty Images

De kogel is door de kerk: Amerika krijgt een eigen songfestival

07 augustus 2020 17:23

Na Australië is nu ook Amerika zó in de ban van alle songfestival-gekte, dat het muziekfestijn volgend jaar neerstrijkt in The States. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

"We zijn blij dat we de juiste partners hebben gevonden om een nieuwe versie te maken, waar Amerikanen en fans wereldwijd van kunnen gaan houden"

The American Song Contest, zoals het format gaat heten, zal in het najaar van 2021 van start gaan. Zoals het plan er nu uitziet krijgen artiesten uit verschillende staten de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de halve finales. De staten die de halve finales overleven, strijden tegen elkaar in de grote finale.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emma Wortelboer wil songfestivalpunten niet nog een keer uitdelen

Welke inzendingen het podium mogen betreden ligt in de handen van de inwoners uit de regio en de American Song Contest Academy, die bestaat uit Amerikaanse experts uit de industrie. Net als bij het Eurovisiesongfestival kan een artiest ervoor kiezen om solo mee te doen, als duo of als groep van maximaal zes personen. Ook geldt de regel dat het moet gaan om een nieuw nummer.

Volgens executive supervisor Martin Österdahl is het de hoogste tijd dat Amerika kennismaakt met het songfestival, helemaal met alle ontwikkelingen van de afgelopen maanden. "Liefde voor muziek is universeel en het tonen van verschillende genres en stijlen kan mensen bij elkaar brengen", laat hij weten. "We zijn blij dat we de juiste partners hebben gevonden om een nieuwe versie te maken, waar Amerikanen en fans wereldwijd van kunnen gaan houden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence werkt samen met Spaanse songfestivalzanger

Het team dat het Amerikaanse songfestival voor zijn rekening neemt, is bekend met het muziekspektakel. Zo was Christer Björkman al verantwoordelijk voor de edities van 2013 en 2016 in Zweden. Eén van de andere producenten is Ben Silverman, bekend door zijn werk bij series als Jane The Virgin en de Amerikaanse versie van The Office.

Het Eurovisiesongfestival werd afgelopen mei geannuleerd vanwege het coronavirus. Vooralsnog vindt het festival volgend jaar plaats in Rotterdam. Dit jaar zou eigenlijk Jeangu Macrooy ons land vertegenwoordigen, maar hij moet nog even geduld hebben.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!