Beeld © ANP

Deelname aan Junior Songfestival ziet er dit jaar heel anders uit

8 september 2020 17:30

Samen met twaalf andere landen doet Nederland mee met het Junior Songfestival 2020. Dit jaar vindt het festival plaats in Warschau, maar de deelnemers zullen niet naar de Poolse hoofdstad afreizen. De organisatie laat weten dat zangers en zangeressen meedoen vanuit een studio in hun eigen land.

In een verklaring laat de organisatie weten deze maatregelen te treffen om zo de gezondheid van alle artiesten te beschermen. Bovendien hebben alle deelnemers nu een eerlijke kans om te schitteren. Of ze daarmee bedoelen dat kandidaten normaal gesproken geen eerlijke kans krijgen, is niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Minder landen naar Junior Songfestival

De andere landen die meedoen zijn Armenië, Wit-Rusland, Frankrijk, Georgië, Kazachstan, Malta, Rusland, Servië, Spanje, Oekraïne, Duitsland en gastheer Polen zelf. Voor deze zeventiende editie van het Junior Songfestival zijn er opmerkelijk minder deelnemers dan voorgaande jaren. In 2019 waren er negentien landen en in 2018 zelfs twintig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ronnie Flex en Duncan Laurence in jury Junior Songfestival

De nationale finale van het Junior Eurovisiesongfestival vindt eind september plaats in Rotterdam Ahoy, waar volgend jaar vooralsnog het grote Eurovisiesongfestival is. Bij de finale zal ondanks de versoepelde coronamaatregelen geen publiek aanwezig zijn, zo heeft AVROTROS bekendgemaakt. Nederlands winnaar Duncan Laurence, Emma Heesters en Ronnie Flex vormen de jury.