André en Monique Beeld © ANP

Nieuw album André Hazes 'te pijnlijk’ voor Monique

18 september 2020 07:04

André Hazes (26) laat voor zijn nieuwe album ‘Thuis’ niets onbesproken. De zanger heeft vooral op privégebied een turbulent jaar achter de rug en dat laat hij bijna tot in detail horen. "Dit is mijn aller persoonlijkste album ooit", zegt André tegen ‘ANP’.

“Ik weet nu dat ik niets heb om voor te vluchten”

Hopelijk ook de laatste die zo persoonlijk is, voegt de 26-jarige zoon van André sr. toe. Van de losbandige feestganger die hij vorig jaar nog was tot de breuk met zijn vriendin Monique: alles komt voorbij. De zanger neemt de luisteraar mee op zijn reis naar wie hij nu is: terug bij Monique, gelukkig in de liefde en voor het eerst echt vader van zijn zoon Dré.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lee Towers reageert op dreigement André Hazes

"2020 is echt een mix van emoties. Dat is ook wat ik met het album wil laten horen. Ik heb eigenlijk alles gevoeld", zegt André, die heel bewust geen onderwerp uit de weg gaat. "Dat heeft altijd in mijn aard gezeten. Ook als ik dingen niet goed doe, ga ik niet in mijn holletje kruipen en wachten tot het overwaait. Ik ben ook mans genoeg om te zeggen: ik zat fout."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

André Hazes moest vechten om zijn zoontje te zien

Volgens André staat ‘Thuis’ voor de groei die hij muzikaal maar vooral op privégebied doormaakte. "Het klinkt een beetje zweverig maar ik ben best wel een tijdje verdwaald geweest en ik heb de weg teruggevonden. Dat hoor ik zelf terug. Het album is een verhaal", zegt hij. "De tracklist vertelt hoe het is begonnen en hoe het weer gelukkig eindigt. Ik kan er elke keer met een heel fijn gevoel naar luisteren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roxeanne Hazes geniet van nazomer met zoontje Fender

Monique kan dat nog iets minder goed, zegt André. Daar zijn sommige liedjes te pijnlijk voor. "Omdat zij weet in welke tijden die geschreven zijn. Maar ze is wel heel blij met de afloop en het hele verhaal. Daarom heb ik ook besloten om de tracklist zo op te zetten dat het positief eindigt."

Voor André betekent het album, dat vanaf vrijdag in de winkels ligt, dan ook een soort afsluiting. Dankzij de coronacrisis kon hij de afgelopen maanden extra investeren in zijn relatie met Monique. "Die afsluiting komt langzaamaan. Daar hebben we nu natuurlijk veel tijd voor gehad, ook voor mij om te ontdekken dat het thuis ook leuk is. Ik weet nu dat ik niets heb om voor te vluchten. Dat het thuis eigenlijk gewoon heel lekker is. Het heeft alleen iets te lang geduurd."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Ex-vriend Roxeanne Hazes te zien in Steenrijk, Straatarm

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!