Glennis Grace Beeld © ANP

Glennis Grace: 'Niet heel gezond wat ik op mijn zestiende deed'

23 september 2020 18:47

Glennis Grace (42) breekt in 1994 door dankzij 'De Soundmixshow'. Het programma is de start van een vruchtbare carrière, waarmee ze zelfs landgrenzen overgaat. Al had ze het misschien nu anders aangepakt, dat vertelt de zangeres in 'Veronica Magazine'.

"Toen ik won, werd er plotseling van alle kanten aan me getrokken"

In het blad biecht Glennis op dat het als klein meisje altijd al haar doel was om 'ooit groot te worden met zingen'. Nou, dat is gelukt! Toen ze meedeed aan De Soundmixshow als Whitney Houston raakte alles in een stroomversnelling. Glennis: "Op dat moment was de show ongekend populair. Er waren toen bij lange na niet zoveel zenders als nu. Sterker nog, andere talentenshows waren er helemaal niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glennis Grace kwaad wegens partij die kinderporno wil legaliseren

Je kunt rustig zeggen dat het programma Glennis op de kaart heeft gezet, al kan ze nog maar weinig herinneren van die periode. "Toen ik won, werd er plotseling van alle kanten aan me getrokken", legt de zangeres uit. "Veel dingen uit die tijd herinner ik me niet eens meer, omdat je zo ontzettend wordt geleefd. Stond ik daar als zestienjarig meisje nacht na nacht op te treden. Niet heel gezond." Daardoor raakte ze ook al vrij snel opgebrand. "Dus als ik íéts anders zou kunnen doen, had ik misschien een andere manager gekozen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glennis Grace laat weer van zich horen na racistische berichten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!