Tino Martin Beeld © ANP

Tino Martin haalt 'alles uit de kast' op zijn nieuwe album

25 september 2020 07:37

Zijn nieuwe album 'Voor iedereen', dat vrijdag uitkomt, heeft Tino Martin (36) ook écht letterlijk voor iedereen en voor al zijn fans gemaakt. "We hebben echt de tijd genomen om het album goed naar onze zin te maken", vertelt de zanger aan het 'ANP'.

"We hebben kosten noch moeite gespaard"

"We hebben kosten noch moeite gespaard", vertelt Tino over het proces dat ruim anderhalf jaar geleden al begon. "In januari vorig jaar zijn we met 30-35 man vier dagen gaan schrijven. We hebben alles uit de kast gehaald."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Trotse Tino Martin weer helemaal gelukkig met zijn Kimberley

Tijdens de opnames heeft Tino de volledige band naar de studio gehaald om de muziek tegelijk in te spelen in plaats van alle partijen apart te laten opnemen. "Ik wilde wat meer en wat groter. We besloten om er een live-album van te maken. Dat geeft een gigantische dynamiek en energie. Dat hoor je ook, het is echt next level."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tino Martin: 'Ik ben 10 kilo zwaarder door coronatijd'

Tino probeert altijd als hij de studio ingaat om muziek te maken, zijn fans iets te geven wat ze mooi vinden. Bang dat hij zichzelf met zijn nieuwste werk niet meer zou kunnen overtreffen is hij niet. "Overtreffen zou leuk zijn, maar het hoeft niet", meent hij. "Wat goed is, is goed. Ik vind dat je kwaliteit moet blijven vasthouden en moet kunnen zeggen: dit is het mooiste wat ik op dit moment kan geven."

Het album bevat in totaal zeventien tracks. Hier zitten vijftien nieuwe liedjes bij waar vrijdag ook meteen een videoclip van wordt gelanceerd. De plaat is vanaf vrijdag onder meer via Spotify te beluisteren en bestaat volgens Tino uit 'de mooiste liedjes die ik de afgelopen anderhalf jaar heb gemaakt'. Ondertussen is hij ook eens druk bezig met opnames voor de film Just Say Yes:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tino Martin denkt al in januari corona te hebben gehad

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!