Rob Dekay Beeld © ANP

Rob Dekay wil zichzelf eerlijk neerzetten met nieuwe plaat

16 oktober 2020 11:53

Rob Dekay (33) maakte dit jaar furore als dé Mol in 'Wie is de Mol?' Er lag een heel plan uitgestippeld voor 2020 en een nieuw album lag al klaar om uitgebracht te worden. Als de maatregelen begin dit jaar strenger worden, besluit hij het album te verplaatsen naar vandaag. Een typisch geval van de regen in de drup, want weer zijn de maatregelen fors aangescherpt. Rob vertelt aan RTL Boulevard in ieder geval dolblij te zijn met de plaat.

"Ik weet heel goed wat ik wil en wat ik niet wil"

Het is in veel opzichten een bijzonder jaar voor Rob. Door zijn deelname aan Wie is de Mol? en de ontmaskering als Mol maakte heel Nederland kennis met de hoedendrager. "Ik was natuurlijk de Mol en daarin was ik niet mijzelf." Het plan was dan ook om na de finale deze plaat uit te brengen. IJzer moet je immers smeden als het heet is. "Ik ben netjes opgevoed door mijn moeder en ik dacht: laat ik mezelf eens netjes muzikaal voorstellen", vertelt de zanger aan RTL Boulevard.

Hoewel de plaat enkele maanden later pas is uitgebracht, is Rob er niet minder trots op. Hij heeft speciaal voor zijn nieuwe album de stoute schoenen aangetrokken en met verschillende artiesten samengewerkt: "Het was écht gezellig. Als je het niet alleen hoeft te doen, wordt de wereld een stuk gezelliger. Ik weet heel goed wat ik wil en wat ik niet wil. Maar die ideeën delen met een ander en dat ze je kunnen bijsturen is heel goed. Dat is heel interessant aan samenwerken. Ik heb er wel plezier aan beleefd." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Dekay: 'Ik wil wel graag kinderen, maar geen gezin'

"Wat ik heel bijzonder vind is dat Ilse DeLange meezingt op de plaat. Iets wat ze nooit doet, in het Nederlands." Toch kan Rob niet een nummer echt aanwijzen waar hij het meest trots op is. "Je hoeft het niet alleen te doen, die ik met Ilse heb gemaakt ben ik heel trots op omdat het een goede boodschap heeft. Of ben ik het meeste trots op het lied 'Maandag' omdat ik hierin wat eerlijk ben? Ik weet het niet."

"Ik had wel zoiets nu: er gaan meer mensen mij leren kennen door WIDM en ik wil mijzelf zo goed en eerlijk mogelijk laat zien aan mensen. Dat ik ook iemand ben met slechte eigenschappen en die fouten maakt. Zodat ik een eerlijke plaat kan maken en niet de rest van mijn leven een masker hoef op te hebben. Dat heb ik wel echt in deze plaat naar voren kunnen brengen." 

"Ik gooi mijn gevoel in zo'n plaat en alles wat je meemaakt in het leven, dat is informatie waar je iets mee kan doen. Daar leer je van en dat is mijn leven ook zo. Ik probeer de dingen die ik zie en meemaak om te zetten in iets waar een ander ook iets aan heeft." 

Aangenaam is vanaf vandaag te streamen op de bekende streamingdiensten én te koop als CD en LP.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Dekay en vriendin na vier jaar uit elkaar

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!