Adele Beeld © Getty Images

Alles wijst erop dat Adele na dit weekend met nieuw album komt

20 oktober 2020 17:15

Het aftellen lijkt nu écht begonnen. Adele (32) presenteert aankomend weekend 'Saturday Night Live' en dat zou zomaar het startschot kunnen zijn van haar muzikale comeback. Hoewel de zangeres zelf zegt dat het slechts om een presentatieklus gaat, kan een nieuw album volgens haar fans niet uitblijven.

"De volgende cd heet gewoon Adele"

Of Adeles presentatieklus bij SNL echt de kickstart is moeten we nog zien, maar de nodige hints zijn er al wel. Zo meldt Showbizz411 dat de plaat op 30 oktober uitkomt, precies een week na haar optreden bij de comedyshow. Bovendien denkt de site te weten dat de zangeres het ditmaal anders aanpakt en de cd als verrassing uit het niets op alle streamingplatformen zet, een kunstje dat Taylor Swift eerder dit jaar flikte en Beyoncé zelfs meermaals.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Adele kondigt langverwachte comeback aan

Het zou geen gek idee zijn om het deze maand te droppen: het laatste kwartaal van het jaar staat bekend als hét moment om een album uit te brengen, omdat de feestdagen er dan aankomen. Natuurlijk gaat die vlieger niet meer helemáál op, omdat fysieke cd's niet of nauwelijks nog verkocht worden, maar Adele is de uitzondering op die regel. Haar laatste album 25 verscheen in november van 2015 en verkocht maar liefst 3,8 miljoen fysieke plaatjes in de eerste week in de Verenigde Staten, waarmee ze een record verbrak. Ook is Adele fan van het uitbrengen van nieuwe muziek in de wintermaanden. Haar debuutalbum 19 en het vervolg 21 werden allebei in januari uitgebracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Adele flink bekritiseerd vanwege Afrikaanse haardracht

Daarnaast gebruikte ze vóór de release van haar vorige album ook een tv-programma om haar comeback aan te kondigen. In oktober 2015 verscheen er opeens een reclame tijdens de Britse X Factor waarin ze te horen was en kort daarna leerde de wereld monsterhit 'Hello' kennen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Adele geeft na transformatie eindelijk haar afvalgeheim prijs

Nóg meer bewijs: Adele was te gast bij een trouwerij afgelopen februari en schreeuwde toen naar het publiek dat ze haar nieuwe cd 'in september' konden verwachten. Die plannen leken vervolgens doorgekrast te zijn door de coronacrisis. Het album werd vooruitgeschoven naar een later moment in het jaar.

Eén ding is wel zeker, de nieuwe plaat zal geen getal als titel hebben - en dat is voor het eerste bij een Adele-album. 25 was de laatste 'vernoemd naar mijn leeftijd', vertelde de zangeres in 2016. "Ik geloof in trilogieën. De volgende heet gewoon Adele." De tijd zal het leren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!