Beeld © ANP

Duncan Laurence vertelt zijn verhaal op eerste album

13 november 2020 07:27

Ruim anderhalf jaar na zijn songfestivalwinst brengt Duncan Laurence vrijdag zijn debuutalbum Small Town Boy uit. Het is het einde van het begin, maar aan de andere kant vooral het begin van veel meer. "Dit is de eerste grote stap", zegt de 26-jarige zanger tegen het 'ANP'. "Mijn eerste verhaal."

"Als album 1 eruit is, ga ik meteen door"

"Vanaf 'Arcade' heb ik heel gericht gewerkt naar dit album", legt Duncan uit. Hij ontwikkelde in het afgelopen jaar op zijn gemak zijn eigen sound en wist zodoende steeds meer wat hij wel en niet wilde. De zanger is daarnaast zelf gaan produceren en dat maakte het proces nog sneller. "Ik kan nu dingen zelf afmaken waardoor schrijven nog makkelijker is", zegt hij.

Met Small Town Boy gaat Duncan op dezelfde voet verder als zijn EP Worlds On Fire, die een half jaar geleden uitkwam. "De sound is in dezelfde lijn maar er staan wel wat meer persoonlijke liedjes op omdat ik het ook zelf geproduceerd heb en meer eigen keuzes heb kunnen maken. Dat is een enorm groot voordeel, zowel op muzikaal vlak als in de teksten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence en verloofde hebben geen haast met huwelijk

Het album geeft Duncan ook de kans om liedjes te releasen die commercieel misschien geen succes zouden zijn. "Dat zijn liedjes die je volledig voelt, liedjes omdat het liedjes zijn. Het is zo fijn om die er ook bij te hebben en te laten horen", vindt hij. "Ik heb echt het idee dat ik nu niet alleen hoofdstukken vertel maar echt een verhaal. Het is als een eerste boek dat uitkomt. Het is mijn verhaal. Ik ben er heel blij mee."

Zonder coronacrisis zou Duncan nu waarschijnlijk een heel traject met veel liveoptredens zijn ingegaan, maar dat zit er voorlopig niet in. Ook zijn Ziggo Dome-show is voorlopig uitgesteld. Dat betekent dat hij wel extra veel tijd heeft om alweer vooruit te kijken. "Normaal zou het fiftyfifty zijn geweest qua muziek maken en spelen, maar nu wordt het gewoon 100 procent aandacht voor een nieuw album, EP of whatever", zegt Duncan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence trots op samenwerking met Armin van Buuren

"We gaan gewoon doorknallen. Ik ben helemaal gevoed met inspiratie en klaar om te gaan. Als album 1 eruit is, ga ik meteen door", zegt hij vol enthousiasme.

Duncan omschrijft huwelijksaanzoek in geuren en kleuren

01:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!