Beeld © ANP

Taylor Swift boos dat haar muziekrechten weer zijn verkocht

17 november 2020 07:25

Taylor Swift (30) is niet blij met Scooter Brauns (39) nieuwste zet in hun langlopende ruzie. De manager van onder anderen Justin Bieber (26) heeft de rechten van haar eerste zes albums voor meer dan 300 miljoen dollar verkocht aan een investeringsfonds. Braun zou door deze deal "nog jarenlang winst maken van mijn muziek", reageert Taylor op Twitter.

"Dit was de tweede keer dat mijn muziek was verkocht zonder dat ik ervan op de hoogte was"

Scooter kocht de rechten vorige zomer, toen hij het platenlabel opkocht waar de zangeres destijds onder contract stond. Taylor was daar niet blij mee omdat haar naar eigen zeggen niet is aangeboden om haar muziek te kopen. Ook zegt ze dat Scooter haar verbood nummers uit die tijd live te spelen, iets wat hij ontkent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift aangeklaagd in plagiaatzaak over hit Shake It Off

Volgens de 30-jarige zangeres wilde Scooter ook zijn meest recente deal achter haar rug om regelen. Het investeringsfonds dat de rechten heeft gekocht, informeerde haar echter weken geleden al over wat er gaande was. "Dit was de tweede keer dat mijn muziek was verkocht zonder dat ik ervan op de hoogte was. In de brief stond dat ze me wilden laten weten voor de verkoop hoe het zat, maar dat Scooter Braun hen had verboden contact met mij of mijn team te zoeken en dat de deal anders niet zou doorgaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West: 'God liet me speech Taylor Swift onderbreken'

Taylor staat nu onder contract bij een nieuw platenlabel en is van plan om haar eerste albums opnieuw onder haar eigen naam op te nemen. "Ik wil jullie bedanken voor jullie steun tijdens deze kwestie en ik kan niet wachten tot jullie horen wat ik heb bedacht."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!