Beyoncé Beeld © ANP

Beyoncé grootste kanshebber tijdens de Grammy Awards

24 november 2020 19:21

Beyoncé (39) is volgend jaar favoriet bij de uitreiking van de Grammy Awards. De zangeres is met haar negen nominaties de grootste kanshebber. De genomineerden van de prestigieuze muziekprijzen werden dinsdag bekendgemaakt tijdens een digitale ceremonie.

Dat Beyoncé zo vaak is genomineerd is opmerkelijk te noemen, de zangeres heeft in het afgelopen jaar namelijk geen nieuw album uitgebracht. De nominaties sleepte ze voornamelijk in de wacht voor haar single 'Black Parade' en het nummer 'Savage' van Megan Thee Stallion waarop ze te horen is.

Beide liedjes maken kans in de belangrijke categorie Record of the Year. Ook maakt Beyoncé kans op onder meer een beeldje voor de muziekfilm Black Is King, die ze maakte na haar rol in de live-actionversie van The Lion King.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Beyoncé zet streep door tour vanwege coronacrisis'

Ook Taylor Swift en Dua Lipa kunnen meerdere keren in de prijzen vallen. Zij zijn ieder genomineerd in zes categorieën. Zo strijden de zangeressen tegen elkaar om Album of the Year, waar ook Jhené Aiko, Black Pumas, Coldplay, Jacob Collier, HAIM en Post Malone kans op maken. Dua en Taylor zijn ook, net als Beyoncé, genomineerd voor Song of the Year. In die categorie zijn ook Roddy Ricch, Post Malone, Billie Eilish, H.E.R. en JP Saxe feat. Julia Michaels genomineerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Achternaam moeder Beyoncé is eigenlijk Beyoncé

De 63e uitreiking van de Grammy Awards vindt plaats op 31 januari. Trevor Noah praat de prijzenregen aan elkaar. In totaal worden er Grammy's uitgereikt in 84 categorieën.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!