Snelle Beeld © ANP

Rapper Snelle meest gestreamde artiest van 2020

1 december 2020 10:35

Snelle mag zichzelf dit jaar de meest gestreamde artiest van Nederland noemen. De 25-jarige zanger liet daarmee Boef, Frenna, Lil' Kleine en Josylvio achter zich. Spotify maakte de lijstjes van dit jaar dinsdag bekend.

Ook de Nederlandse rapper Kevin staat in de top 10 van het lijstje, namelijk op plek 9. Justin Bieber, The Weeknd, Drake en Juice WRLD nemen de andere plekken in de top 10 in.

Het meest beluisterde nummer binnen de landsgrenzen is 'Blinding Lights' van The Weeknd, gevolgd door Imanbek & SAINt JHN met 'Roses' en 'Smoorverliefd' van Snelle.

Grote jongensdroom van Snelle komt uit

02:01
Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Rapper Snelle sleept Buma Awards in de wacht

Ook neemt The Weeknd met zijn album 'After Hour's de koppositie van meest beluisterde album in. 'Allemaal Een Droom' van Boef staat op plek 2 en 'Jongen van de Straat' van Lil' Kleine op de derde positie.

De wereldwijd meest gestreamde artiest van dit jaar is rapper Bad Bunny. De 26-jarige Puerto Ricaan werd op Spotify het meest gedraaid. Ook Drake, J Balvin, Juice WRLD en The Weeknd staan in de top 5.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish slaat alarm over klimaat: 'De wereld sterft'

De meest gestreamde vrouwelijke artiesten van het jaar zijn Billie Eilish, Taylor Swift, Ariana Grande, Dua Lipa en Halsey. Met haar album 'Future Nostalgia' mag Dua Lipa ook de vijfde plek van meest gestreamde albums innemen. Ook dat lijstje wordt aangevoerd door Bad Bunny met YHLQMDLG.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!