Beeld © ANP

Titelsong film De Veroordeling gemaakt door Typhoon

7 december 2020 07:22

Rapper Typhoon (36) heeft de titelsong voor de nieuwe Nederlandse speelfilm 'De Veroordeling' gemaakt. Het nummer 'Oordeel' zal op 8 januari worden uitgebracht op alle streamingdiensten, meldt distributeur September Film maandag.

"Bijzonder om bij te dragen aan een film die onderwerpen als public shaming en de invloed van publieke figuren blootlegt"

De film De Veroordeling gaat over de Deventer moordzaak en is vanaf 21 januari te zien in de bioscoop. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen. Regisseur Sander Burger en Bert Bouma schreven het scenario, dat gebaseerd is op het boek ‘De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld’ van onderzoeksjournalist Bas Haan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Typhoon ontving doodsbedreigingen na Zomergasten

"Bijzonder om bij te dragen aan een film die onderwerpen als public shaming en de invloed van publieke figuren blootlegt", aldus Typhoon. "Deze film gaat niet over een historische gebeurtenis, deze film gaat over nu."

De Deventer moordzaak betreft de moord op de weduwe Jaqueline Wittenberg in 1999. De zaak staat inmiddels te boek als een van de langstlopende uit de geschiedenis van het Nederlandse strafrecht. Daarbij ging het om de vraag of er in de de rechtszaak tegen Ernest Louwes sprake is geweest van een ernstige justitiële dwaling. Hij werd voor de moord veroordeeld en zat twaalf jaar voor het misdrijf uit. Hij heeft altijd ontkend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Typhoon vraagt vriendin ten huwelijk

Maurice de Hond bepleitte, zonder substantieel bewijs, dat 'de klusjesman' van de weduwe de moord zou hebben gepleegd. Hij herhaalde deze beschuldigingen veelvuldig in de media, maar zijn theorieën bleken niet te kloppen. De Hond werd via een civiele procedure veroordeeld voor smaad en moest een recordbedrag aan smartengeld betalen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!