Neverland / Michael Jackson Beeld © ANP/Getty Images

Landgoed Neverland van Michael Jackson verkocht

25 december 2020 03:54

Het landgoed Neverland van de overleden popster Michael Jackson zou zijn verkocht aan een miljardair-investeerder voor ongeveer een kwart van de oorspronkelijke vraagprijs. Ron Burkle, een voormalig vriend van de zanger, schafte het landgoed in Los Olivos in de Amerikaanse staat Californië aan, aldus zijn woordvoerder.

Burkle betaalde 22 miljoen dollar (ruim 18 miljoen euro), meldt The Wall Street Journal op basis van informatie uit openbare registers en meerdere mensen die bekend zijn met de deal. Het terrein dat ongeveer 1100 hectare beslaat werd in 2015 te koop gezet voor honderd miljoen dollar. Vorig jaar werd de waarde nog op 31 miljoen dollar vastgesteld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael Jackson nog steeds topverdiener onder overleden sterren

Michael kocht het terrein in 1987 voor 19,5 miljoen dollar en vernoemde het naar het fictieve eiland waar kinderen nooit opgroeien in het Peter Pan-verhaal van de Schotse schrijver James Matthew Berrie. Hij veranderde de boerderij in een amusementscomplex met een dierentuin en een kermis waar hij regelmatig kinderen en hun ouders vermaakten.

In de jaren negentig en 2000 werd Neverland het centrum van verschillende onderzoeken naar beschuldigingen van aanranding van kinderen door Jackson. De zanger ontkende de beschuldigingen, stond in 2005 terecht en werd vrijgesproken van de aanklacht een 13-jarige jongen op het landgoed te hebben misbruikt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Makers Michael Jackson-docu Leaving Neverland bezig met vervolg

Jackson keerde nooit meer terug naar Neverland. Vier jaar later, in juni 2009, stierf hij in Los Angeles na een hartstilstand die werd veroorzaakt door een overdosis medicijnen. Na zijn dood doken nieuwe beschuldigingen op van misbruik, onder meer in de documentaire Leaving Neverland uit 2019.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!