Dolly Parton Beeld © ANP

Groen licht voor standbeeld Dolly Parton

14 januari 2021 06:14

Fans lobbyen er al langer voor, maar nu maakt ook een politicus zich hard voor een standbeeld van Dolly Parton (74) in Nashville. Democraat John Mark Windle (58), die in het Huis van Afgevaardigden van de staat Tennessee zit, heeft deze week een officieel voorstel ingediend.

Dit voorjaar startte fan Alex Parsons een petitie, die inmiddels door ruim 25.000 mensen is getekend. Parsons schrijft dat hij het niet vindt kunnen dat er in de staat Tennessee beelden staan van historische figuren die racistisch waren, zoals de eerste Grand Wizzard van de Ku Klux Klan en generaals uit de Amerikaanse Burgeroorlog. De initiatiefnemer van de petitie stelt zelfs voor om álle beelden van dat soort lui in de staat te vervangen door standbeelden van Dolly Parton.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dolly Parton over 54-jarig huwelijk: 'Ik ben hem zat en hij mij'

Zo ver gaat politicus Windle niet, maar hij diende wel een motie in om de countryster te eren vanwege 'haar levenslange bijdrage aan de kunsten en goede doelen'. De Dollywood Foundation van de zangeres heeft door de jaren heen flink gedoneerd aan organisaties als het Rode Kruis, de stichting heeft miljoenen boeken laten bezorgen bij kinderen uit arme gezinnen en vorig jaar gaf de zangeres nog een miljoen weg voor onderzoek naar een coronavaccin.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dolly Parton wil in 2021 verjaardagstour geven

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!