K3 Beeld © ANP

Kathleen Aerts herkent zich in Klaasje: 'Moedige beslissing'

09 februari 2021 18:51

K3 moet na vijf jaar verder zonder Klaasje Meijer (25). Iemand die als geen ander weet hoe dat voelt is Kathleen Aerts (42). Zij verliet in 2009 als eerste de meidengroep. Volgens de zangeres is het afscheid van Klaasje zeker niet binnen één dag beslist, zo vertelt ze aan 'Algemeen Dagblad'.

"Toen zei iedereen wel tegen mij dat het toch wel een moedige beslissing was om zo’n succesvolle groep te verlaten"

Hoewel Kathleen al jaren in Kaapstad woont met haar familie, heeft het nieuws ook haar bereikt. De blondine weet nog precies hoe het was toen zij besloot haar vleugels te spreiden. "Ik herinner me nog dat daar veel gesprekken aan vooraf zijn gegaan, omdat je samenwerkt met een heel team en natuurlijk ook je twee K3-collega’s", vertelt ze. "Dat is zeker niet op één dag beslist. We hebben bekeken hoe we alles tot een mooi einde konden brengen. Het blijft een grote stap, maar ik ben er zeker van dat dat bij Klaasje niet anders is gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

VTM in gesprek over nieuwe K3-talentenjacht

Hoewel Kathleen haar opvolger Klaasje niet persoonlijk kent, steunt ze haar besluit volledig. "De afgelopen jaren heeft ze een fantastische invulling gebracht in K3, en ik wens haar heel veel succes bij al het nieuws dat ze gaat ondernemen", aldus de zangeres. "Toen zei iedereen wel tegen mij dat het toch wel een moedige beslissing was om zo’n succesvolle groep te verlaten. Dus ik wil eigenlijk hetzelfde zeggen over Klaasje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het na al die jaren met de oude garde van K3?

Klaasje maakt sinds november 2015 deel uit van K3. Ze won toen samen met de Vlaamse Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn de finale van de talentenshow K3 zoekt K3. Zij hebben beiden aangegeven wel door te willen. "K3 gaat door, want we hebben nog héél veel plannen. Dit najaar gaat Studio100 op zoek naar een opvolger voor Klaasje. We onderzoeken op dit moment of we een mooi tv-programma kunnen maken over de zoektocht naar de nieuwe K3", zei ook Gert Verhulst. Daarbij benadrukte hij dat iedereen zich kandidaat mag stellen: "Want wie zegt dat het opnieuw een meisje moet zijn?"

Ook Kathleen zou het leuk vinden als jongens zich zouden aanmelden. "Dat zou ik wel interessant vinden", aldus het voormalig K3'tje. "Bij deze roep ik alle jongemannen dus op om zich in te schrijven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

VTM in gesprek over nieuwe K3-talentenjacht

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!