Rebecca Black in 2011 en 2020 Beeld © Getty Images

Rebecca Black viert 10-jarig jubileum Friday met heftige remix

11 februari 2021 16:29

Het is donderdag, maar voor Rebecca Black is het 'Friday'. De 23-jarige zangeres werd in 2011 een wereldwijde sensatie toen ze op dertienjarige leeftijd haar eerste single uitbracht en om dat memorabele moment te gedenken, komt ze tien jaar later met een remix van het nummer.

Bij velen staat het uitkomen van 'Friday' in het geheugen gegrift als een zwarte dag voor de muziek. Dat het nummer unaniem als bar slecht werd gezien, mag echter nog geen reden zijn om een 13-jarige zangeres online te stenigen. Helaas is dat wel wat tien jaar geleden gebeurde: Rebecca en haar nummer gingen viral en werden wereldwijd met de grond gelijk gemaakt.

Maar het internet kreeg haar niet klein: inmiddels heeft ze zichzelf opnieuw uitgevonden. Zo heeft ze al meerdere nieuwe liedjes uitgebracht, dook ze op in een videoclip van Katy Perry en was ze een kandidaat in de Amerikaanse talentenjacht The Four.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het advies dat Rebecca Black aan haar jongere zelf geeft

Nu 'Friday' 10 jaar bestaat, heeft ze het lied in een nieuw jasje gestoken met behulp van de artiesten Dorian Electra, Big Freedia en 3OH!3. Naast de hernieuwde versie komt Rebecca ook met een nieuwe videoclip, die de draak lijkt te steken met de originele variant. Of het nummer er veel beter op is geworden, is de vraag... Oordeel zelf.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!