Danny Vera Beeld © ANP

Benefietoptreden Danny Vera in laatste uitzending Rob Stenders

24 februari 2021 11:45

De allerlaatste 'Stenders Platenbonanza' van Rob Stenders (55) op NPO Radio 2 staat donderdag in het teken van een speciaal benefietoptreden van Danny Vera (43). De zanger wil met zijn show zoveel mogelijk geld inzamelen voor Vera, een ernstig ziek meisje uit Oekraïne.

Aanleiding voor het benefiet is een inzamelingsactie van muziekdocent en koorleider Marius Diepenhorst. Hij vertelde vorige week in Stenders Platenbonanza het tragische verhaal van de 9-jarige Vera. Het meisje zingt in het Oekraïens koor en lijdt aan acute leukemie. Marius onderhoudt door zijn werk nauwe contacten en is zeer begaan met haar lot.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers aangeslagen door liedje Danny Vera en André van Duin

De aandacht voor de inzamelingsactie in de show van Rob had direct effect. Na de uitzending was er al een bedrag van 10.000 euro opgehaald. Zanger Danny Vera luisterde toevallig mee en nam contact op met Stenders dat hij ook zijn steentje wilde bijdragen. Zodoende ontstond het eenmalige benefietconcert Vera voor Vera.

De zanger treedt in totaal een uur op. De show is te volgen via het YouTube-kanaal van Radio 2. Delen van het concert zijn ook live op de radio te horen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trotse papa Danny Vera deelt eerste foto van zijn dochtertje

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!