Bilal Wahib Beeld © ANP

Bilal Wahib wil geen rapper zijn die zingt over miljoenen

26 februari 2021 07:00

Bilal Wahib (22) is de studio ingedoken voor een ode aan zijn favoriete jeans bij vrouwen. De acteur en zanger heeft een nieuwe single uitgebracht met Ronnie Flex (28), getiteld '501'. "Dat is die Levi’s-broek, weet je wel? Die lift de billetjes een beetje omhoog, daar houd ik van", vertelt hij aan het 'ANP'. "Mijn vriendin draagt die broek ook graag."

"Al zou het waar zijn, ik wil niet opscheppen, toch!"

Het liedje komt volgens Bilal precies op tijd. "Nu het zonnetje weer begint te schijnen is dit de perfecte achtergrondmuziek voor het voorjaar", legt hij uit. Het nummer is vrolijk en viert 'de vrouwelijke rondingen in de welbekende jeans'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib volgt tieners die de baas zijn over gezinsfinanciën

Voor de plaat werkte de Mocro Maffia-ster samen met Ronnie Flex. "Het nummer was eigenlijk al klaar, maar ik miste nog een sausje." En dat sausje moest Ronnie zijn. "Ik stuurde hem het liedje toe. Hij deed zijn ding en toen was het in een keer goed."

De nieuwe single '501' is bovendien onderdeel van een nieuw album. "Daarover mag ik nog niet zoveel zeggen, maar er komen onverwachte gasten bij", vertelt de acteur. "Kijk, een single met Ronnie daar verras ik misschien niet zoveel mensen mee." Maar zijn eerste plaat belooft volgens de acteur verrassend, fris en luchtig te zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib valt in de prijzen op groot Frans filmfestival

De inspiratie haalt Bilal uit zijn eigen leven. "Er is nooit wat gelogen in mijn nummers. Ik ga niet zingen over een miljoen euro op mijn pinpas. Al zou het waar zijn, ik wil niet opscheppen, toch!" Wanneer de nieuwe plaat uitkomt, is nog niet bekend. "Maar ik kan wel beloven dat je deze zomer lekker kan dansen op mijn nieuwe muziek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteurs Mocro Maffia over nieuw seizoen: 'Veel mensen naar hel'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!