Wulf Beeld © ANP

Wulf brengt eerste single uit sinds deelname Beste Zangers

26 februari 2021 08:00

Wulf (34) komt voor het eerst sinds zijn deelname aan 'Beste Zangers' vorig jaar met een single. Het nummer 'I'm Not Going Anywhere' verschijnt vrijdag.

"Als mijn songs soldaten zouden zijn en ik zou een gevecht moeten winnen, zou ik deze sturen"

De zanger schreef het liedje tijdens een schrijfweek in Santorini en het gaat volgens hem over volhouden, verbroedering en hoop. "Tijdens het schrijven vroeg producer Jens Munnik mij hoe het was om een soldaat als broer te hebben en hoe het voelde als hij vroeger op uitzending ging. Tijdens het gesprek kwamen er veel oude zwervende gevoelens naar boven drijven. De onzekerheid van het wel of niet wederzien, het lange wachten op de terugkomst en het moeilijk kunnen delen van de daar opgedane herinneringen werden de hoofdingrediënten voor 'I’m Not Going Anywhere'", aldus Wulf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wulf verwoordt zoektocht op eerste EP

Het nummer kreeg, nu alles vanwege de coronacrisis stil ligt, een nieuwe lading. "Stilstaan betekent ook dat je er extra voor iemand kunt zijn. De song is verder geschreven met in gedachten de huidige situatie waarin de wereld is beland. Een wereld waarvan ik vind dat een sterke geest, verbroedering en hoop de boventoon zouden moeten voeren. Als mijn songs soldaten zouden zijn en ik zou een gevecht moeten winnen, zou ik deze sturen.’’

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Beste Zangers diep onder de indruk van Kim-Lian

Wulf brak in 2017 door met zijn debuutsingle 'Mind Made Up'. Ook opvolger 'All Things Under The Sun' uit 2018 was een hit en was die zomer de meest gedraaide plaat op de radio. Vorig jaar deed de zanger mee aan Beste Zangers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!