Sharon Doorson Beeld © YouTube-kanaal RAStv

Sharon Doorson nog altijd last van naweeën burn-out

27 februari 2021 17:39

Sharon Doorson is pas 33 jaar, maar heeft al een heel leven achter zich. Van de 'Mini-playbackshow', 'Popstars: The Rivals', 'Idols' en 'The voice of Holland': Sharon heeft het allemaal gedaan. Niet gek dus dat ze een paar jaar geleden een burn-out kreeg. "Ik moet ook gewoon opladen, zoals iedereen. Alleen ik kon niet zo goed opladen", vertelt ze in 'RAStv Talks'.

"Ik ben daar helemaal niet voor gemaakt, om alles te doen"

Volgens Sharon is ze altijd al perfectionistisch geweest. "Ik kan heel moeilijk 'nee' zeggen en vind alles heel tof", vertelt ze aan Casting Kantine-winaar Ricardo Ras. "Dus op een gegeven moment wil je alles pakken, want het gaat goed. En dat hoor je ook altijd: als je eenmaal in die vibe zit moet je alles aanpakken. Maar ik ben daar helemaal niet voor gemaakt, om alles te doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Spot-on! Ricardo zet ijzersterke imitatie Robert ten Brink neer

"Als het je heel veel energie kost, moet je af en toe wel even tegen jezelf zeggen: nee, dit doen we niet. Want je moet ook rusten", gaat Sharon verder. Wijze woorden, maar daar trok ze zich toen niets van aan. "Het werd gewoon teveel (...) Op een gegeven moment kon ik niet eens meer mijn telefoon aannemen." Zelfs een bezoekje aan de supermarkt was al slopend. "Ik was dan al helemaal kapot", aldus Sharon.

Hoewel het geen makkelijke tijd was, is de zangeres ergens ook wel dankbaar voor 'het besef'. Sharon: "We zitten in een vak waar er van alles op je afkomt en je kunt niet op alles 'ja' zeggen. Het blijft voor de rest van mijn leven een aandachtspuntje, omdat ik altijd op moet passen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kleine spruit Sharon Doorson tovert glimlach op je gezicht

"Ik kan nu tot rust komen van buiten picknicken of een wandeling door het bos. Het zijn hele simpele dingen, maar daar moet je achterkomen." Ook de komst van haar dochtertje heeft gezorgd voor meer rust en regelmaat in haar leven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!