Beeld © ANP

Bekendmaking songfestivallied Jeangu te zien in RTL Boulevard

04 maart 2021 07:00

Het nieuwe nummer waarmee Jeangu Macrooy (27) Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in eigen land is donderdag voor het eerst te horen. Het nummer wordt om 19.00 uur tijdens een livestream via YouTube, Instagram en Facebook bekendgemaakt. En RTL Boulevard is hierbij.

Tijdens de uitzending van RTL Boulevard zal het nummer live voor het eerst op tv te horen zijn. We beluisteren het lied, blikken vooruit en bespreken alles met zangeres Shirma Rouse en songfestivalkenners Carlo Boszhard en Aran Bade. Live zullen zij het nummer voor het eerst op tv beluisteren vanuit Rotterdam; de stad waar het songfestival in mei zal plaatsvinden. Met de skyline van Rotterdam op de achtergrond zullen ze hun licht laten schijnen over de song, de kansen en, niet te vergeten: de concurrentie. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Jeangu Macrooy verrast volgers met compleet nieuwe look

Shirma Rouse kent als artiest het klappen van de zweep. Ze stond in 2013 ook op het Eurovisie podium samen met zangeres Anouk. Als achtergrondzangeres zong ze Birds. Nederland ging na acht jaar eindelijk weer door naar de grote finale en werd uiteindelijk negende. Carlo Boszhard is fan van het songfestival maar bovenal een echte kenner. Hij volgt het ESF al jaren en weet met zijn gevoel voor tv en beeld ook hoe je een song kan maken en breken op het Eurovisie podium. Aran Bade doet vanaf 2014 verslag van de Nederlandse delegatie op het songfestival voor RTL Boulevard. Als songfestivaldeskundige volgt hij alles op de voet.

Ook spreken we Jeangu Macrooy. Met hem blikken we terug op het afgelopen jaar, kijken vooruit en vertelt hij alles over zijn nieuwe killer song

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Jeangu Macrooy behoudt 23e startpositie in songfestivalfinale

Hoe het nummer van Jeangu heet, is nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar zou de zanger tijdens het songfestival voor Nederland uitkomen met het liedje Grow, maar net als de andere terugkerende deelnemers moest hij een nieuw nummer maken.

Vanwege de Nederlandse winst van Duncan in 2019 is Jeangu al geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Die vindt plaats op 22 mei in Rotterdam Ahoy. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Jeangu Macrooy duikt de theaters weer in

RTL Boulevard is er vanavond om 18.35 op RTL4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!