Shary-An Beeld © ANP

Shary-An slaat nieuw pad in met Nederlandstalig nummer

05 maart 2021 08:00

Shary-An (28) brengt vandaag haar allereerste Nederlandstalige single uit: 'Ik ben hier'. "Ik vind het heel erg spannend", vertelt de zangeres erover. "Het voelt als een nieuw pad dat ik insla, maar ik ben heel trots op wat ik uitbreng."

"Het Nederlands begrijpt de gemiddelde luisteraar gewoon in een keer, zonder dat je er eerst over na hoeft te denken"

De spanning neemt deels toe doordat de songteksten nu meer impact kunnen hebben. "Je kunt je als Nederlandse artiest toch wel een beetje verschuilen achter de Engelse woorden" legt ze uit. En dat kan in haar nieuwe single niet meer. "Het Nederlands begrijpt de gemiddelde luisteraar gewoon in een keer, zonder dat je er eerst over na hoeft te denken."

Dat Shary-An een nieuwe weg inslaat, is mede te danken aan haar vriendin Nena Kreber. "Zij heeft mij aangemoedigd om ook eens een Nederlandstalig liedje te maken", vertelt ze. "Ik ben vrij koppig en wilde niet zomaar afstappen van de Engelstalige muziek." Maar op aandringen van Nena, ging ze toch maar wat af te spreken met andere artiesten. "Een kopje koffie kan geen kwaad."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe presentatieklus voor Shary-An: Expeditie Ondergronds

Daaruit rolde al vrij gauw 'Ik ben hier', dat Shary-An samen met Ruben Annink en Maaike Ouboter heeft geschreven. "Dit liedje blies me omver." Naast de taal, is ook de toon van het liedje anders dan Shary-Ans vorige singles, waarin ze veelal bombastisch uitpakte met een grote bezetting. "Dit is een klein liedje. Terug naar de basis met enkel gitaar, toetsen en ik die het vertel."

De single smaakt al naar meer, geeft ze toe. "Ik ben veel aan het schrijven met andere artiesten en er komt meer, maar ik wil niet te veel vooruit kijken." De release van deze single voelt namelijk al als een bevalling. "De eerste van dit jaar", grapt Shary-An, die eerder dit jaar bekendmaakte in verwachting te zijn van haar eerste kindje met Nena. "Dat groeit allemaal lekker door. Ook in die bevalling heb ik ook heel veel zin."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Shary-An is verloofd met haar vriendin

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!