René le Blanc Beeld © ANP

René le Blanc hoeft niet zo nodig met geld te smijten: 'Geen patser'

09 maart 2021 16:33

René le Blanc (52) heeft sinds zijn deelname aan het SBS-programma 'Ik geloof in mij' zoveel bewonderaars op de stoep gehad dat zijn deurbel het begeven heeft. "Het is een gekkenhuis", stelt de zanger, die ook wel bekend staat als de Nederlandse Engelbert Humperdinck, in 'Beau Monde'. "Vroeger kreeg ik met moeite de secretaresse aan de telefoon, nu spreek ik met de man net onder John de Mol."

"'Ik geloof in mij' is tv met een knipoog, maar niet iedereen ziet die knipoog"

Toch kent het succes ook zijn keerzijde. Vooral na de eerste aflevering heeft de markante zanger heel wat bagger over zich heen gekregen. "Als mensen roepen dat je afgeschoten moet worden, vraag je je af waar je aan begonnen bent", vertelt hij in het blad. "Ik geloof in mij is tv met een knipoog, maar niet iedereen ziet die knipoog."

Ook zijn vrouw Jolanda vindt het verschrikkelijk om te zien hoe haar man online wordt behandeld. "Soms doet commentaar pijn. Alle nuance ontbreekt. Ik denk er wel eens over om een fake account aan te maken en lekker terug te gaan trollen. Iedereen afzeiken die ons afzeikt", biecht ze op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Droom René Le Blanc komt uit met nieuwe platendeal

René heeft zijn succes deels te danken aan het vertrouwen van zijn vrouw. Zeven jaar geleden wilde de zanger namelijk eigenlijk de handdoek in de ring gooien. "Ik had toen gekozen voor Nederlandstalig. Dat was helemaal niet mijn ding, maar ik wilde met mijn kop op tv", legt hij uit. 

"De Nederlandstalige vijver is zo groot. Als je niet uit Volendam komt of Hazes heet, ga je het niet redden", vult Jolanda aan. "Engelstalig. Dat past beter bij hem, de uitstraling is heel anders."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers zijn 'verwende gedrag' Dave in Ik geloof in mij spuugzat

Inmiddels leeft René zijn droom. "Wat ik nu meemaak, is niet normaal", vertelt hij in de nieuwste Beau Monde, die vanaf woensdag in de winkels ligt. Toch is hij niet naast zijn schoenen gaan lopen. René blijft dan ook lekker in Nijmegen wonen en vindt een villa in het Gooi niet nodig. "Zolang zijn ouders en mijn moeder nog leven, blijven we in Nijmegen. Ik hoef geen villa. Ik ben geen patser, heb maar één duur horloge en draag verder klokjes van AliExpress."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Geloof in Mij-kandidaat Rutger in tranen om relatiebreuk

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!