Elton John en David Furnish Beeld © ANP

Elton John boos op 'hypocriet' Vaticaan na verbod homohuwelijk

15 maart 2021 23:04

Elton John (73) is geschrokken dat de katholieke kerk maandag heeft bekendgemaakt dat huwelijken tussen koppels van hetzelfde geslacht niet ingezegend mogen worden. De zanger reageert onthutst op Twitter op de verklaring van het Vaticaan, die werd ondertekend door paus Fransiscus.

"Maar wel winst maken door miljoenen te investeren in Rocketman"

Katholieke priesters mogen homohuwelijk niet inzegenen omdat God 'geen zonde' zegent, staat in de verklaring. Volgens John is dat 'hypocriet' omdat 'het Vaticaan miljoenen dollars heeft geïnvesteerd in zijn biopic Rocketman' en daar geld aan heeft verdiend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coronakilo's? Elton John valt juist áf tijdens de lockdown

De zanger doelt daarmee op de bijdrage die een investeringsfonds op Malta aan Rocketman heeft gedaan. De Italiaanse krant Corriere della Sera kwam er in 2019 na onderzoek achter dat het Vaticaan grootaandeelhouder is van dat fonds. Zo is er door het Vaticaan dus geïnvesteerd in 'een film die viert dat ik het geluk heb gevonden door mijn huwelijk met David', twitterde de zanger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man van Elton John is zeven jaar nuchter

John trouwde in 2014 met David Furnish, het jaar dat het homohuwelijk legaal werd in Engeland en Wales. De twee hadden sinds 2005 een geregistreerd partnerschap.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!