Eddie Van Halen Beeld © Getty Images

Eerbetoon Grammy's schiet bij zoon Eddie Van Halen in verkeerde keelgat

16 maart 2021 01:41

Wolfgang Van Halen (30) is gekwetst na het In Memoriam-segment tijdens de uitreiking van de Grammy's zondagavond. Daarin werd stilgestaan bij de dood van zijn vader Eddie, maar volgens de bassist verdiende zijn pa meer aandacht dan hij kreeg.

"Ik realiseerde me niet dat mijn vader maar vijftien seconde in beeld zou komen tussen vier hele optredens voor andere muzikanten die het leven hebben gelaten"

In een post op social media vertelt Wolf, die zelf ook muzikant is, dat hij was gevraagd tijdens de ceremonie het nummer 'Eruption' te spelen, de gitaarsolo waar zijn vader wereldberoemd mee werd. Hij weigerde, omdat 'niemand zich kan meten aan wat mijn vader heeft betekend voor de muziek'.

Maar Wolf was teleurgesteld toen hij zag hoe de In Memoriam zonder hem uitpakte: 'Ik realiseerde me niet dat mijn vader maar vijftien seconde in beeld zou komen tussen vier hele optredens voor andere muzikanten die het leven hebben gelaten.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé verbreekt Grammy-record

Tijdens het segment werd een video vertoond van Eddie die 'Eruption' speelde, met daarvoor op het podium een gitaar in de spotlight. Vier muzikanten zongen de liedjes van vier andere overleden artiesten: Lionel Richie coverde Kenny Rogers, Bruno Mars zong voor Little Richard, Brandi Carlisle bewees countryster John Prine de eer met een van zijn liedjes en als afsluiter speelde Chris Martin piano terwijl Brittany 'Howard You'll Never Walk Alone' zong, het nummer dat bekend werd door zanger Gerry Marsden die begin januari overleed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon wil as van Eddie Van Halen uitstrooien op zee

Wolf sluit zijn post over de Grammy's af met de gedachte dat het zijn in Amsterdam geboren vader allemaal niet veel had uitgemaakt. 'Pa had er waarschijnlijk om gelachen en zou zeggen: wie kan het iets schelen? Bij hem ging het sowieso alleen om de muziek. De rest deed er niet toe.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish wint Grammy voor Record of The Year

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!