NN North Sea Jazz Festival verplaatst naar 2022

18 maart 2021 18:24

Het NN North Sea Jazz Festival 2021 wordt verplaatst naar 8, 9 en 10 juli 2022. Dat heeft concertorganisator Mojo donderdag bekendgemaakt. Ook het openingsconcert van John Legend (42) op donderdag 8 juli 2021 gaat niet door. Of dit concert ook verplaatst kan worden, wordt nog onderzocht.

"Om niet nog langer iedereen, met name het publiek, in onzekerheid te houden, kiest het festival ervoor om de knoop door te hakken"

Tickets voor het festival in Rotterdam blijven geldig voor de volgende editie of kunnen teruggegeven worden; kaarthouders ontvangen nog aanvullende informatie per e-mail.

De organisatie heeft deze moeilijke beslissing volgens Mojo moeten nemen omdat duidelijk is geworden dat het niet mogelijk is om in juli een volwaardig North Sea Jazz te organiseren. "Hoewel er volop gunstige ontwikkelingen zijn op het gebied van vaccinaties en sneltesten, blijven er te veel onzekerheden", stelt festivaldirecteur Jan Willem Luyken. "Niet in het minst is het neerzetten van een sterk internationaal programma met Amerikaanse artiesten een te grote uitdaging. Om niet nog langer iedereen, met name het publiek, in onzekerheid te houden, kiest het festival ervoor om de knoop door te hakken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Muziekfestival Coachella pas in april 2022 weer terug'

Het is het tweede jaar dat North Sea Jazz door corona niet doorgaat. "Twee jaar op rij geen NN North Sea Jazz is een bittere pil voor iedereen: publiek, artiesten, leveranciers, crew, partners en de organisatie zelf. Maar het is de juiste beslissing. We hebben lange tijd goede hoop gehad en verschillende alternatieve scenario’s bekeken, waaronder een editie in het najaar." Een enquête onder het vaste publiek gaf de doorslag. "Een overweldigende meerderheid sprak zijn voorkeur uit voor verplaatsen naar 2022. Dat is dan ook waar we nu vol op gaan inzetten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Proeffestivals Biddinghuizen gaan ondanks kou gewoon door

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!