Jubileumeditie Concert at Sea gaat ook dit jaar niet door

25 maart 2021 12:15

Concert at Sea vindt ook dit jaar niet plaats. De organisatie van het Zeeuwse festival ziet "te veel onzekerheden om dit jaar een volwaardige editie van het festival te kunnen organiseren", laat ze donderdag weten. De volgende editie vindt plaats van 30 juni tot en met 2 juli 2022.

"Achter die horizon ligt vast weer een prachtige editie van Concert at Sea in 2022"

Het is het tweede jaar op rij dat Concert at Sea niet plaatsvindt. De editie van vorig jaar, die eind juni zou zijn, werd vanwege de coronacrisis doorgeschoven naar dit jaar. De organisatie heeft overwogen het festival te verplaatsen naar later deze zomer, maar dat is niet mogelijk gebleken. De kaarten voor Concert at Sea 2020, dat uitverkocht was, blijven geldig voor de editie in 2022. Kaartkopers krijgen de mogelijkheid tot terugbetaling.

"Natuurlijk valt het ons zwaar dat ons festival ook dit jaar niet door kan gaan", zegt Paskal Jakobsen van BLØF, de band die Concert at Sea mede-organiseert. "Ook omdat we al zo lang niet live voor publiek hebben kunnen spelen. Het is ook echt heel vervelend voor ons publiek, alle artiesten, leveranciers, partners en de crew.’’

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Concert at Sea komt met digitale editie

Hoop en verwachting

Concert at Sea wordt sinds 2006 gehouden op de Brouwersdam, in de buurt van Renesse. Het festival zou vorig jaar de vijftiende editie vieren. Artiesten als Krezip, Kensington en The Script zouden tijdens de jubileumeditie op het podium staan.

Hoewel het uitstel BLØF zwaar valt willen de mannen niet boos of bitter zijn. "We blijven positief en we blijven doorgaan", aldus Jakobsen. De Zeeuwse band schreef de emoties van zich af in het nieuwe nummer Horizon, dat donderdag verscheen. "Achter die horizon ligt vast weer een prachtige editie van Concert at Sea in 2022", zegt de zanger. "Dat gevoel van hoop en verwachting willen we vasthouden en overbrengen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!