Simon Keizer Beeld © ANP

Simon Keizer wil van 'het perfecte plaatje' af op social media

26 maart 2021 12:07

Simon Keizer (36) wil dat mensen zich kwetsbaarder opstellen op Instagram. Volgens de Volendamse zanger gebeurt dat namelijk te weinig, omdat 'het perfecte plaatje' de standaard is, schrijft hij vrijdag op het sociale medium.

"Het wordt echter een probleem op het moment dat je het zó ervaart dat minder leuke momenten niet meer mogen worden gedeeld"

'Een steeds sterker wordende tendens is dat het perfecte plaatje wordt getoond', schrijft hij bij een lachende foto van zichzelf. Hij geeft toe dat hij daar zelf ook aan meedoet. 'Het wordt echter een probleem op het moment dat je het zó ervaart dat minder leuke momenten niet meer mogen worden gedeeld.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Simon Keizer doet mee aan halfnaakte #eerlijkefoto-trend

Bovendien geldt deze druk van het perfecte plaatje volgens Simon ook buiten de wereld van sociale media. 'Hoe gaat het? Goed, altijd maar goed. Nooit eens minder of slecht. Waarom is dat?', aldus de zanger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simon Keizer open over therapie: 'Voelde vreugde met dochtertje niet'

De oplossing ligt volgens hem in een eerlijker beeld tonen, zoals hij zelf afgelopen tijd ook meer deed. Zo postte hij een reeks 'Instagram vs. Reality', een trend waarbij er twee foto's gedeeld worden van hetzelfde moment, maar eentje is geposeerd en de andere geeft een eerlijker en vaak minder charmant beeld. De zanger deelde onder meer een foto van zichzelf met ontbloot bovenlichaam waar hij op de ene foto te zien was met een platte buik en rechte houding, en op de andere foto ingezakt met een buikje. Deze reeks deelde hij om twee redenen. 'Deels als grap, maar grotendeels als serieuze boodschap.'

Miljuschka Witzenhausen openhartiger dan ooit over lichaam

02:00
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beste Zangers-cover extra beladen voor Simon Keizer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!