Joshua Nolet Beeld © ANP

Hele nieuwe doelgroep geïnteresseerd in Chef'Special door WIDM

26 maart 2021 18:34

De showpony van de groep: zo werd kandidaat van het 21e seizoen 'Wie is de Mol?' Joshua Nolet (32) omschreven. Die bijnaam is niet het enige dat de zanger heeft overgehouden aan zijn deelname. Dat vertelt hij in gesprek met 'Nu.nl'.

"Als ik nu langs een pleintje loop waar kinderen aan het voetballen zijn, stoppen ze om mij allemaal vragen over de Mol te stellen"

Met zijn band Chef'Special scoorde Joshua hits als 'In Your Arms' en 'Amigo' en groeide uit tot één van Nederlands meest populaire live acts en speelde meermaals op Lowlands, Pinkpop en Sziget. Vlak voor de coronagekte uitbrak lanceerde de Haarlemse band hun vierde album, 'Unfold'. Hoewel er een tour door Europa en Nederland op de planning stond, viel dat vanwege corona allemaal in het water.

Hoewel veel aan huis gekluisterde artiesten de lockdown gebruikte om nieuwe muziek te produceren, moest de frontman daar niet aan denken. "Ik zat met mijn gevoel nog helemaal bij dat album en voelde me niet klaar om weer te gaan schrijven", vertelt hij. "Ik wilde nog een vorm vinden om dat album een plekje te vinden, terwijl onze gitarist Guido klaar was om door te gaan met nieuwe muziek. We hebben daar in de zomer veel gesprekken over gevoerd en zijn toen in het najaar weer aan de slag gegaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joshua Nolet hoopt snel met nieuwe Chef'Special-album te komen

Het eerste nummer dat daar uit voortkwam is de nieuwe single 'Afraid Of The Dark', dat gaat over de onzekere tijd waar we momenteel in leven. Joshua: "Als je om je heen kijkt, zie je veel mensen worstelen. Of het nu een passie is die ze niet kunnen uitvoeren, angst dat je niet rond kunt komen of jongeren die vereenzamen en thuis verdwalen in duisternis. Het is echter geen verdrietig nummer, maar vooral iets om kracht uit te halen. Het gaat over de moed van het omarmen van dit gevoel en om hulp te vragen als je het nodig hebt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chef's Special-zanger Joshua Nolet over zijn depressie

Onlangs mocht de band weer even voor een live publiek spelen tijdens het Back To Live-testfestival in Biddinghuizen, waar ze weer even 'proefden van het verleden'. In de toekomst ziet Joshua zijn band ook wel voor een wat jonger publiek optreden, vanwege zijn deelname aan het succesvolle programma Wie is de Mol?. "Er is een hele nieuwe doelgroep bijgekomen, want er wordt blijkbaar veel door families met kinderen gekeken. Als ik nu langs een pleintje loop waar kinderen aan het voetballen zijn, stoppen ze om mij allemaal vragen over de Mol te stellen", aldus de zanger.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!