Gordon Beeld © ANP

Gordon haalt flink uit naar Edison commissie: 'Lachwekkende farce'

28 maart 2021 12:12

Rob de Nijs, Eefje de Visser en DI-RECT: allemaal namen ze gisteravond een Edison in ontvangst. 'Lachwekkend' noemt Gordon het op zijn Instagram die, ondanks het feit dat hij al 30 jaar in het vak zit, nog nooit is genomineerd. De 52-jarige zanger is dan ook woest.

"Als je zo lang meeloopt in de muziekindustrie is dit gewoon absurd. Dit jaar geef ik mezelf een Edison!"

'Wederom wil ik de Edison commissie bedanken! Want 30 jaar iemand negeren is ook een Edison waard', schrijft hij zijn frustraties van zich af op Instagram. Hoewel Gordon er nog een grapje van probeert te maken door te geinen dat hij misschien aan 'hun aandacht is ontsnapt de afgelopen 30 jaar', wordt uit het bericht duidelijk dat hij overkookt van woede. De zanger liet zich de afgelopen jaren wel vaker negatief uit over de prestigieuze muziekprijzen, en vermoedt dan ook dat dat meespeelt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon komt met magazine om 'vreugde te geven in bizarre tijd'

Hoewel Rob de Nijs, die zaterdagavond zijn zesde Edison won voor zijn afscheidsalbum ''t Is mooi geweest', volgens hem het beeldje dubbel en dwars verdiend heeft, vraagt Gordon zich toch af waarom hij al die jaren steevast wordt genegeerd. 'Ik heb niets meer te verliezen, want dat doe ik dus al 30 jaar blijkbaar! Maar wat een lachwekkende farce deze hele Edison. Misschien vinden mensen me weer zeiken of klagen, jammer. Maar als je zo lang meeloopt in de muziekindustrie is dit gewoon absurd. Dit jaar geef ik mezelf een Edison!'

In de post refereert hij ook naar André Hazes, die pas een Edison kreeg toen hij op het gala kwam optreden. 'Nu ben ik 52 en heb alle successen bereikt zonder die erkenning uit die hoek, maar het is wel een aanfluiting dat in 30 jaar carrière er niet eens een nominatie is geweest!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

DI-RECT en Eefje de Visser grote winnaars Edison Popprijzen

Gordon sluit het bericht af met een hele reeks hashtags waarin hij een laatste geraas doet. Zo schrijft hij #belediging, #afgang en #jebekhouden #maardatnooit.

De Edisons worden al sinds 1960 uitgereikt. Dat gebeurt in het klassieke, jazz- en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, wordt ook wel de Nederlanse Grammy genoemd. De Edisons voor Album en Song worden beschouwd als de belangrijkste categorieën. In de categorie Album heeft Eefje de Visser met haar album 'Bitterzoet' gewonnen. Hoe het vorig jaar ging zie je in onderstaande video.

Willeke Alberti had avond van haar leven bij Edison Pop

01:52

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!