Tabitha Beeld © ANP

Tabitha dankbaar voor Edison-nominatie: 'Geef nooit op'

28 maart 2021 12:38

Tabitha (28) viel niet in de prijzen voor de Edison Pop, maar is toch heel dankbaar voor haar nominatie. 'Ik wil Edison Pop bedanken voor de nominatie, het voelt als een stapje dichterbij verandering', schrijft ze zondagochtend op Instagram.

"De Edison Pop Award zie ik niet als een prijs voor mij alleen, maar een prijs voor alle artiesten van mijn generatie en de generaties na ons"

Daarmee doelt de zangeres, die met haar debuutalbum 'Hallo met mij' genomineerd was voor beste popalbum, op de erkenning die ze heeft gekregen als niet-witte artiest. 'De Edison Pop Award zie ik niet als een prijs voor mij alleen, maar een prijs voor alle artiesten van mijn generatie en de generaties na ons.' Volgens haar is het een belangrijke ontwikkeling dat artiesten van alle afkomsten en achtergronden gelijke kansen verdienen in de muziekwereld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kersverse mama Tabitha geeft update over haar kleintje

Met haar nominatie en erkenning hoopt ze daarom andere jonge artiesten te inspireren hun dromen na te jagen. 'Ik hoop dat mijn reis als artiest en ondernemer hun mag inspireren nooit op te geven en altijd te blijven geloven in hunzelf', aldus de zangeres.

Tabitha vertelt over alles haar nieuwe album

00:36
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tabitha omarmt haar zwangerschapskilo's: 'Ben er trots op'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!