Britney spears Beeld © Getty Images

Jamie Spears eist 3 miljoen dollar van dochter Britney

01 april 2021 04:21

De voortslepende zaak rond de curatele van Britney Spears (39) heeft haar vader Jamie (68) behoorlijk wat geld gekost. Dat wil hij nu verhalen op zijn dochter.

"De zeggenschap is doelwit van toenemende media-aandacht, zowel in traditionele nieuwsmedia als op sociale media en documentaires"

In rechtbankpapieren die de New York Post in handen heeft, eist Jamie 3 miljoen dollar van Britney. Hij wil daarvan zijn advocaten betalen, maar ook het bureau dat zijn pr verzorgt. "De zeggenschap is doelwit van toenemende media-aandacht, zowel in traditionele nieuwsmedia als op sociale media en documentaires", stelt hij in de papieren, verwijzend naar onder meer docu Framing Britney Spears. Het bureau zou hem hebben geholpen met Amerikaanse en internationale mediazaken, en heeft daar een factuur voor bijna 900.000 dollar voor gestuurd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans Britney Spears staan wederom voor raadsel door Instagram-posts

Een deel van de kosten zijn om de factuur van Britney's eigen advocaat te betalen: als onderdeel van de curatele is Jamie verantwoordelijk voor zijn dochters financiële zaken, en moet hij ook de rekening van haar raadsman Sam Ingham à 600.000 dollar betalen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears: 'Van mijn moeder moet ik weer gaan zingen'

Een anonieme insider laat aan de krant weten: "Britney's persoonlijke kring vindt dat Jamie om een exorbitant bedrag vraagt, zeker van iemand die op dit moment niet werkt en heeft aangegeven dat ze niet van plan is om weer aan de slag te gaan zolang haar vader nog toezicht op haar heeft."

Britney diende vorige week een rechtbankverzoek in waarin ze kenbaar maakt dat ze niet langer wil dat haar vader over haar persoonlijke zaken zoals medische behandelingen kan beslissen. Bij de financiële afhandeling van haar zakenimperium mag Jamie van Britney wel betrokken blijven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears maakt eerste publieke uitstapje sinds docu

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!