Artiesten zetten medewerkers achter de schermen in het zonnetje

6 april 2021 13:46

Dat festivals al een jaar niet hebben kunnen plaatsvinden, is niet alleen voor artiesten zwaar. Ook de mensen die achter de schermen werkzaam zijn hebben het moeilijk. Om die reden is deze week de Unsung Heroes-campagne gelanceerd, waarbij crewleden op sociale media worden geëerd. Meerdere artiesten hebben dat dinsdag met een van hun medewerkers gedaan.

"Ze zijn heel goed in op de achtergrond blijven."

Guus Meeuwis kiest voor zijn vaste technicus Edgar van Heertum. "Zonder Edgar, geen show", schrijft de zanger op Instagram. Roxeanne Hazes eert haar tourmanager Keanu Janssen. "Keanu is onze tourmanager, onze rots in de branding, een goede vriend. Zelden leerde ik zo’n gedreven en enthousiast persoon kennen, die vóór, tijdens en na de show keihard werkt zodat de band, techniek en ik zorgeloos een fantastische show kunnen geven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lowlands-directeur blij met proeffestival: 'Mensen gingen los'

Ook Glennis Grace wil haar tourmanagers in het zonnetje zetten. "Ze zijn heel goed in op de achtergrond blijven en daardoor heeft misschien niet iedereen door hoe belangrijk ze voor mij en m’n carrière zijn en wat ze mij geleerd hebben. Ik mis jullie en hoop dat we snel weer op pad kunnen!" Chef'Special kiest voor hun volledige "fantastische" livecrew. "Zonder hen, geen shows."

In Amsterdam werd vrijdag het tijdelijke kunstwerk Tree of Hope onthuld. Het dertig meter hoge Tree of Hope-symbool is gemaakt door de Nederlandse festivalindustrie en vormt de komende tijd "een baken van hoop" voor de gehele branche. Het kunstwerk bestaat uit twee reusachtige handen die zich verbinden als stam. De kruin bestaat uit een zwerm paradijsvogels die vrijgelaten wordt om uit te vliegen. Met de onthulling werd ook het startschot gegeven voor de Unsung Heroes-campagne.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dance Valley is 'zeer hoopvol' over normale editie

Op NPO 1 werd zaterdag ook in een speciale uitzending aandacht besteed aan mensen achter de schermen. In de muziekspecial Als ik je weer zie van BNNVARA brachten onder meer Nick & Simon, OG3NE en Douwe Bob vanuit een lege Ziggo Dome een muzikale ode aan hun collega's.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!