Twenty One Pilots Beeld © Getty Images

Nog even geduld: album Twenty One Pilots komt volgend maand

08 april 2021 16:13

Het nieuwe album van Twenty One Pilots, 'Scaled and Icy', komt op 21 mei uit. 'Music News' laat weten dat de plaat van het Amerikaanse duo, bestaande uit frontman Tyler Joseph (32) en drummer Josh Dun (32), elf tracks bevat. Een van die nummers, 'Shy Away', is sinds woensdagavond te beluisteren.

"We combineren op de plaat nieuwe onlineroutines met de emoties van 2020: angst, eenzaamheid, verveling en twijfel"

Het album is volgens Twenty One Pilots een 'product van virtuele sessies en lange afstanden'. Het duo kon elkaar niet in de studio ontmoeten, dus werd via onlineprogramma's op de computer gerepeteerd. "We combineren op de plaat nieuwe onlineroutines met de emoties van 2020: angst, eenzaamheid, verveling en twijfel", zeggen Tyler en Josh tegen Music News.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans Billie Eilish hebben nieuw album te danken aan de lockdown

Twenty One Pilots scoorde in 2015 een wereldhit met 'Stressed Out'. Ook het nummer 'Heathens' domineerde wekenlang de hitlijsten. De artiesten, die alleen een onderbroek droegen toen ze een Grammy in ontvangst namen, zouden eigenlijk dit jaar op Pinkpop staan. Maar vanwege de coronapandemie gaat het muziekfestival niet door. Wel is Twenty One Pilots op 21 mei, de dag dat hun album uitkomt, te bewonderen in een onlineshow. Fans kunnen via de website van de band kaartjes voor de livestream kopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pinkpop wéér jaar uitgesteld vanwege coronamaatregelen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!