Jennifer Lopez Beeld © ANP

Amerikaanse sterren verbinden zich aan coronabenefiet

13 april 2021 16:17

Iets meer dan een jaar na het thuisconcert One World: Together At Home organiseert Global Citizen een nieuw coronabenefiet. Onder anderen Jennifer Lopez, Foo Fighters, H.E.R. en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder zullen op 8 mei optreden tijdens VAX LIVE: The Concert to Reunite the World.

Tijdens het livestreamconcert, dat wordt gepresenteerd door Selena Gomez, worden onder meer wereldleiders en overheden opgeroepen geld te doneren zodat ook arme landen voldoende coronavaccins krijgen. Daarnaast moet het evenement mensen aansporen zich te laten vaccineren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc van der Linden laat eerste coronaprik zetten

VAX Live is tegelijkertijd te zien via onder meer de Amerikaanse zenders ABC en CBS en via YouTube. Hoe het programma er verder gaat uitzien, wordt later bekendgemaakt.

Vorig jaar april organiseerde Global Citizen al samen met Lady Gaga een thuisconcert voor zorgmedewerkers. Aan die show deden onder anderen Taylor Swift, Alicia Keys en Usher mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamai heeft 'geen moment getwijfeld' over coronavaccinatie

In ons land lijkt het maar niet op te schieten met het vaccineren en is het een heuse soap aan het worden, aldus Diederik Jekel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jennifer Lopez emotioneel om dertiende verjaardag kinderen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!