R. Kelly Beeld © ANP

R. Kelly in augustus voor de rechter in New York

16 april 2021 01:55

De al meerdere keren uitgestelde rechtszaak tegen R. Kelly (54) in New York gaat definitief door in augustus. Het Openbaar Ministerie liet de rechtbank in stadsdeel Brooklyn donderdag weten dat het zich op moet opmaken voor de komst van de zanger, die momenteel vast zit in Chicago.

Robert Kelly, zoals de muzikant voluit heet, verblijft in een gevangenis in Chicago in afwachting van een andere juridische procedure die tegen hem is aangespannen. Alle zaken draaien om seksuele en psychologische mishandeling.

De aanklagers in New York stellen dat de onderneming van Kelly die officieel zijn muziek moest promoten, ook meisjes en vrouwen ronselde. Die zou hij vervolgens bij hem in hebben laten trekken, waarna ze het huis niet meer zonder toestemming mochten verlaten en geen contact mochten hebben met vrienden en familie. Ze werden daartoe gechanteerd met expliciet beeldmateriaal dat de zanger van hen opnam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffer wil medische dossier R. Kelly inzien

Het OM vroeg de rechter eerder om anonimiteit voor de juryleden in de zaak. Dat werd toegewezen. De leden zullen worden afgezonderd van de buitenwereld zodat zij niet worden beïnvloed door nieuwsberichten over de zaak en niet benaderd kunnen worden door Kelly of zijn handlangers. De aanklagers hadden daarop aangedrongen omdat de zanger volgens hen in het verleden vaker geprobeerd heeft beschuldigers, juryleden en andere betrokkenen bij zijn rechtszaken de mond te snoeren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

R. Kelly is in de gevangenis gevaccineerd tegen coronavirus

De zaak in Brooklyn gaat op 9 augustus van start.

De zaak van R. Kelly is gestart

04:15
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechtszaak tegen R. Kelly wederom uitgesteld door corona

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!